Generasjon Identitær i Danmark gjennomførte 6. september en aksjon ved Brøndby Strand i København. Foto: GI Danmark

Motstanden mot masseimmigrasjon i Danmark vokser. De siste ukene har Generasjon Identitær gjennomført flere markeringer mot det de kaller befolkningsutskiftningen i Danmark. Søndag ble det kjent at lederen for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, har havnet på Al-Qaidas dødsliste.

Søndag 6. september gjennomførte Generation Identitær (GI) en aksjon i det innvandrertette området Brøndby Strand i København. Aktivistene er kjent for sine spektakulære aksjoner. Denne gangen hengte de opp et gigantisk banner fra toppen av en boligblokk. Teksten var ikke til å misforstå: Remigration nu!

I etterkant av aksjonen skrev GI følgende på sin hjemmeside :

«Der bør ikke være noensteder overhodet i Danmark hvor danskere ikke udgjør flertallet. Hvis ikke vi får vendt den demografiske utviklingen, er det desværre noe vi kommer til å se mer av. Derfor krever vi at innvandringspolitikken endres, så vi får mindre innvandring og mere utvandring – eller kort og godt, remigration!»

GI kaller seg selv en metapolitisk ungdomsbevegelse, og ikke et politisk parti. De er mer opptatt av å bevege samfunnet i den retning de ønsker, og ikke så opptatt av konkrete politiske tiltak, skriver de selv.

Økt innflytelse

Nå øker GI fokuset på politisk innflytelse. Nylig sendte GI et brev til samtlige medlemmer av Folketinget, med tittelen «30 tiltak for remigrasjon og til fremme av dansk identitet.»

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti er en av dem som har reagert positivt på henvendelsen, og sier på Twitter at han støtter alle de foreslåtte tiltakene. Blant forslagene finner vi blant annet:

  • 10 års pause i utdeling av nye statsborgerskap
  • Alle som har begått kriminalitet de siste 10 år, skal miste dansk statsborgerskap
  • Fengselsstraffer skal sones i hjemlandet
  • Nekte innreise fra land som ikke mottar egne statsborgere som sendes hjem
  • Opprette et styre for remigrasjon

Samtidig har Jeppe Veibel Jensen fått en rolle som konsulent for det borgerlige og innvandringskritiske partiet Nye Borgerlige. Jensen har bakgrunn fra GI, noe han tydelig proklamerer i sin presentasjon av seg selv på sosiale medier.

Jensen fikk omtale i oktober 2019, da han ble angrepet av antifascister på Nørrebro, etter at det venstreorienterte mediet Redox hadde skrevet en sverteartikkel om GI. Han fikk klar beskjed om at han ikke var velkommen på Nørrebro. Etter denne episoden holdt Jensen seg stort sett borte fra dette området, av risikomessige hensyn.

Nye Borgerlige ble stiftet i 2016 og stilte til sitt første folketingsvalg i 2019, hvor de kom inn med fire representanter etter 2,4 prosent av stemmene. Partiet ledes av Pernille Vermund, som er arkitekt og tidligere medlem av Det Konservative Folkepartiet. I elegant innpakning leverer Vermund knallhard kritikk av dansk innvandringspolitikk, klimapolitikk og statisme.

Nye Borgerlige gjør det for tiden godt på meningsmålingene. De har mer enn doblet oppslutningen og puster nå Dansk Folkeparti (søsterpartiet til Fremskrittspartiet) i nakken.

På dødsliste

Søndag ble det kjent at lederen for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, har havnet på Al-Qaidas dødsliste.

I onlinemagasinet One Ummah retter terrornetværket en direkte trussel mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der for nyligt genoptrykte deres tegninger af profeten Muhammed.

I den forbindelse opfordrer de også deres tilhængere til at angribe fire navngivne personer. En af disse er Rasmus Paludan, der de senere år har trukket sig international opmærksomhed ved at skænde koranen på offentlige steder i Danmark og Sverige.

Jeg er nu på Al-qaedas dødsliste. Det er trist og ærgerligt,« siger Rasmus Paludan til B.T.

Rasmus Paludan på Al-Qaedas dødsliste

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.