Dagbladet er blitt det danskene kaller en ludderavis. Historier om mannen med verdens største penis og hatprat mot USAs president går godt sammen. Dagens forside forteller hvilken side Dagbladet står på.

Hvis man lytter nøye hører man at NRK driver ideologisk krigføring over en lav sko. Enten det er Iran, Bannon eller det er den danske valgkampen.

Spørsmålet blir: Hvordan skal lytterne og seerne få med seg at de blir rundspilt fra morgen til kveld under dekke av å bli «orientert»?

Vel, ett svar er Document. Vi er det eneste nyhetsstedet hvor du får en fremstilling som dekker hele det ideologiske frontavsnittet – fra Persiabukta til vår egen bakgård, hvor Steven Bannon gjør sin entre på Nordiske Mediedager imorgen, for å bli intervjuet av Aftenpostens Christine Pletten, visstnok.

Document deltok selv i et panel på Oslo Met tirsdag sammen med Ervin Kohn. Kohn er en trivelig fyr, men det forhindrer ikke at han snakker om Bannon som høyreekstrem og Trumps «Goebbels». Ord mister all betydning.

Vi må redde ordene fra å bli meningsløse.

I NRKs morgensending var Bannon tema og journalisten kunne fortelle at Bannon var høyreekstrem. Hvordan? Jo, fordi han er høyreekstrem. NRK henter sin informasjon fra anti-Trump-medier, hvilket gjør NRK til et rent propagandaorgan. Det er en grunn til at NRK ikke har noe substans. Påstandene er grunnløse, slik den systematiske propagadaen mot Trump også er.

Valget i Danmark

Neste tema var det nyutlyste valget i Danmark på selveste grunnlovsdagen 5. juni. Magnus Takvam følger nok ikke så godt med på Danmark, han ser Danmark med norske briller, og da ser han at selv Socialdemokratiet har adoptert Dansk Folkepartis politikk på innvandringsfeltet. Det har hatt som effekt at det har dukket opp to partier til høyre for Dansk Folkeparti: Nye Borgerlige og Stram Kurs. Det finnes med andre ord ingen otvekt. Det er fordi Socialdemkratiet har sviktet at danske partier går stadig lenger mot høyre. Slik utla Takvam utviklingen. En moralsk svikt hos Socialdemokratiet.

Men det er ingenting i den gamle ML’ern Takvams fremstilling som sier noe  om utviklingen i Danmark. Kan det være ting som skjer som forklarer at danskene samlet flertall i Folketinget for at flyktningene skal hjem når forholdene tillater det, de skal ikke bli fastboende i Danmark – dette kalles paradigmeskiftet. Det er grunn til å tro at dette forslaget også vil komme i Norge. Fremskrittspartiet har ikke lang tid på å fremme det, ellers vil andre overta.

Hvorfor? Hvorfor er det nettopp danskene som er mest progressiv i Norden på innvandringsfeltet? Fordi Danmark er et lite land, og danskene har en mer fysisk følelse av å bli fortrengt. Det er et yndig land, men lite.

Danskene ser på Sverige og forstår at det er også deres fremtid, hvis ikke noe skjer.

De andre partiene lover at de skal stramme inn. Men det er som med offentlige budsjetter: De bare vokser og vokser. Derfor foreslår Nye Borgerlige og Stram Kurs mer drastiske tiltak. Nye Borgerlige vil kunne den offentlige støtten. Alle som vil leve i Danmark må klare seg selv. Innvandrere som gjør noe kriminelt blir utvist ved første dom. Partiet vil ha nulltoleranse.

Dansk Geert Wilders

Stram Kurs går enda lenger, de kopierer Geert Wilders og vil ha forbud mot islam og sende muslimene hjem. Det er ultimative krav som Rasmus Paludan vet han aldri vil få gjennomført. Men han ønsker å røske opp i den politiske debatten. Når eliten angriper ham og kaller ham nazist, er det Paludan som vinner på det. Borgerne synes ikke det er nazistisk å forsvare at Danmark skal forbli dansk.

Det er eliten som har manøvrert seg inn i et hjørne, ikke Paludan. Han har oppført seg provoserende og brent Koran’er offentlig i innvandrertette områder. Men når menn på Nørrebro gikk amok og brenner biler, paraderer med IS-T-skjorter og politiet sier bandene har inngått en avtale om å drepe Paludan, fikk det mange dansker til å forstå at volden ikke kom fra Paludan, den var der før han dukket opp. Muslimene sier med sin opptreden at de hadde kontroll over sine områder og ville bestemme hvem som fikk slippe inn.

Territoriell makt

Denne territorielle makt er noe danskene er vare på fordi plassen er begrenset. De får med seg kravet om kontroll, backet opp av vold. De ser at Paludan bruker en symbolsk vold, som blekner mot den fysiske volden muslimene er villige til å bruke.

Når Journalistisk Venstreparti og politikerne sier det er Paludan som er problemet, plasserer de seg selv på voldsmennenes side.

Slik er dynamikken i samfunnet og eliten forstår det ikke. De velger den gale siden.

Hvis man driver journalistikk er oppgaven å forklare hva som skjer. Mediene fører i stedet krig mot én figur som vil forsvare at Danmark forblir dansk. Borgerne får med seg at det er samme systematisk negative kampanje som mediene bruker mot Donald Trump.

Tror de folk er dumme?

Mediene og politikerne sender ett budskap konstant og de tror at folk ikke skal oppdage hva det går ut på.

Borgerne har begynt å oppdage at det ikke er deres interesser de forsvarer, men de andres.

Det er gått så langt at når USA sender en hangargruppe og bombegruppe til Persiabukta, så er det Trump som er krigshisser.

NRKs Eirik Veum var rene propagandakanalen for mullahene i Nyhetsmorgen.

NRK har valgt side, i likhet med de andre mediene. Det vil ta litt tid før borgerne oppdager at det ikke er dem og deres interesser de ivaretar.

Siden Trump har valgt å kjempe for Vesten, faller NRK og de andre mediene ned på anti-vestlig side.

De sprer forvirring og øker motsetningene. De mistenkeliggjør folk med ærlige hensikter, som Bannon.

Interessen for Bannon tyder på at folk fornemmer at det er noe her som de burde få med seg.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂