Bilde fra Twitter viser barn med steiner i hendene.  

Under opptøyene i Sverige sist helg deltok ikke bare voldelige ungdommer og menn. Også barn på 10-12 år og godt voksne mødre var med på blant annet steinkasting mot politiet.

De voldsomme opptøyene i flere svenske byer har vakt oppsikt og bekymring både i Sverige og i andre land. Mange spør seg om dette markerer et helt nytt nivå for krisen i svensk innvandringspolitikk.

Document har omtalt disse opptøyene i flere artikler, blant annet her :

Fredag rev mobben sperringene politiet hadde satt opp. Søndag var det mobben som hadde satt opp gjerder. De ville sperre politiet inne. Dette markerer et vannskille, og politiet som var med, merket at noe skjedde, skrev Document.

Nå beretter Fria Tider om hvem som faktisk deltok i tumultene, og det var slett ikke bare de unge, sinte, muslimske mennene man trodde:

Under de våldsamma koranupploppen i helgen deltog inte bara vuxna män – utan även barn och medelålders mammor.

Avisen fortsetter:

Polisinspektör Jonas Packalén var på plats under fredagens kravaller i Rinkeby och beskrev därefter sina upplevelser i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

– Det som chockade mig mest var att det bland dem som gick till attack mot oss i Rinkeby fanns äldre kvinnor och män, mammor och deras 10-12-åriga barn. Det var en absurd situation. Vad ska vi göra mot en 12-åring? Slå den med batong? Så kan vi givetvis inte agera, säger Jonas Packalén till Dagens Nyheter.

Selv for svenske politifolk som etter hvert har blitt nokså herdet i møte med nettopp «flerkulturen» i de store byene, var dette noe helt utenom det vanlige:

Packalén berättar för SVT Nyheter Stockholm har jobbat som polis i 16 år och «aldrig varit med om något liknande».

– Det här slår alla tidigare händelser, säger han.

– Det är en absurd situation, en tolvåring som kastar sten mot polisen, fortsätter han.

Etter hvert har det også dukket opp stadig flere vitnesbyrd i sosiale medier fra hendelsene:

På Twitter sprids ett klipp som visar hur en ung pojke går omkring bland maskerade män med en sten i högsta hugg. Filmen väcker starka reaktioner.

 

–De som varnade för denna utveckling blev kallade för rasister, skriver Färbåd Jalali, som lagt upp klippet.

–Hur ska det barnet någonsin lyckas i Sverige? Eller för den delen i livet? kommenterar en annan användare.

 

Les også:

Kampen om Sverige har begynt

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.