En politibil ble stjålet under opptøyer ved Globen i Stockholm natt til fredag.

Opptøyene oppstod utenfor Colosseum Nattklubb under eller etter en konsert med den britiske hiphop-artisten Agassi Babatunde Odusina, også kjent som «Sneakbo». Hans fans er først og fremst folk av afrikansk avstamning, ifølge Fria Tider.

Agassi Babatunde Odusina er kriminell, han ble dømt til fengsel for drapstrusler mot en småbarnsmamma og hennes to barn, men slapp å sone «slik at han kunne fortsette sin lovende musikalske karriere, skrev Daily Mail i 2011:

Teenage rapper who threatened to kill a mother and two children ‘spared jail so he can pursue music career’

Susan Hulme, prosecuting told Inner London Crown Court: ‘He pointed at where the victims lived and said ‘I know where you live and if you don’t leave her alone I will kill you and your two children’.

‘He then put his forefinger on the woman’s head and the seven-year-old child forehead.

‘The girl was so shocked at the aggressive approach that she cried.’

Agassi Babatunde Odusina alias Sneakbo.

 

Den statlige kringkasteren SVT vil ha det til at opptøyene oppstod i forbindelse med en rockkonsert, skriver Fria Tider:

SVT sprider falsk nyhet om nattens upplopp – försöker skylla på amerikanskt rockband.

«Bråket startade på en restaurang i Johanneshov där Rival Sons spelat på Annexet tidigare under kvällen», skriver SVT men tillägger: «Enligt polisen finns inget känt samband mellan konserten och bråket som utbröt mellan ett 40-tal personer vid midnatt.»

Med formuleringen antyder SVT at opptøyene hadde med rockgruppen fra California å gjøre – til tross for at politiet allerede hadde bekreftet at bråket begynte inne på Colosseum Nattklubb, ikke Annexet.

– Det var ett bråk helt enkelt som rubriceras som våldsamt upplopp utanför Colosseum. Initialt var det bråk och slagsmål inne på stället, sedan utvidgades det till utsidan, sier Sven-Erik Olsson i Stockholms­polisen til Fria Tider.

Vaktmannskapene på klubben slo alarm da situasjonen utartet og politiet rykket ut med store styrker. Et 40-tall personer oppgis å ha deltatt i opptøyene.

– Vi hade ett ganska stort antal patruller där eftersom det här spred sig till utsidan, säger Olsson.

Grupper av høylytte personer hang under kvelden og natten rundt kvartalet ved klubben og arenaen. Under opptøyene lyktes det noen av dem å kapre en politibil og stikke av med den.

Først ble ifølge Aftonbladet to politifolk dratt ut av bilen, men den opplysningen nøler politiet med å bekrefte. Polititalsmannen protesterer når Fria Tider kaller det en bilkapring:

– Stals skulle jag vilja säga, brotts­rubriceringen är tillgrepp av fortskaffnings­medel, säger han.

Han blir imidlertid litt svevende når han forelegges Aftonbladets opplysninger om at to politifolk ble dratt ut av bilen.

– Det var ju inga poliser med när bilen tillgreps, exakta händelse­förloppet känner jag inte till, säger Olsson.

Vi vet ikke i detalj hva som skjedde da politibilen ble stjålet, men det later til å være en ryggmargsrefleks hos svensk polis å bagatellisere, eller i hvert fall tone ned, episoder som denne.

Politibilen kom til rette etter ti minutter. Det er ikke lett å stikke av med en uniformert politibil.

 

Fria Tider:

Polisbil stals under upplopp nära Globen

Polisbilen stals under hiphop-konsert – nattklubbschefen Omar: «Jag tänker inte hänga ut någon»

SVT sprider falsk nyhet om nattens upplopp – försöker skylla på amerikanskt rockband

Aftonbladet: Polisbil stals under storbråk vid Tele2 Arena

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂