Den eskalerende krigen mellom kriminelle innvandrergjenger i Göteborg er i ferd med å komme helt ut av kontroll. Nå kaller gangsterne inn forsterkninger fra andre land i Europa.

Ifølge GT Expressen er et stort antall personer, som har tilknytning til en 44 år gammel mann som ble henrettet i Hjällbo på søndagen, på vei fra Tyskland til Sverige.

Det startet med opptøyer på fredagskvelden, hvor opp mot 100 personer var innblandet. Flere skal ha vært bevæpnet med kniver.

Tre personer er begjært arrestert, og én person er siktet for overlagt drap. Drapsmannen ble selv utsatt for en tilnærmet lynsjing etter drapet, men politiet rakk å ankomme åstedet og forhindre at den antatte drapsmannen ble slått og sparket i hjel.

NB: Videoen nedenfor inneholder sterke bilder.

En 21-årig man som är skriven bara några hundra meter från mordplatsen är anhållen och misstänks ha avlossat skotten. Han stoppades i flykten av vittnen till skjutningen. Innan han kunde gripas misshandlades 21-åringen som fördes från platsen i ambulans.

Politiet frykter eskalering, og har satt inn store ressurser.

– Vi är på plats med extra personal, det är en trygghetsskapande åtgärd men det är också för att förhindra brottslighet, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst i går.

– Det ligger och glöder under ytan, vi kan inte säga att det här är över.

Bråket på fredagskvelden skal ifølge Samnytt ha involvert den velkjente Ali Khan-gjengen, som er i konflikt med en annen klan de tidligere var alliert med. Et medlem i Khan-gjengen skal ha blitt mishandlet, noe som utløste opptøyene fredag.

– Vi vet ännu inte om det är en konflikt mellan två personer eller två konstellationer, säger lokalpolisområdeschef Ulf Merlander.

Samtidig kan vi lese i Expressen at en gravid kvinne ble et tilfeldig offer for en skyteepisode i Malmö.

Expressen
Expressen
Aftonbladet
Samnytt

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!