Fire familier har fått sagt opp leiekontraktene til sine bosteder i København. Begrunnelsen var at barna i familien deltok i opptøyer da politikeren Rasmus Paludan gjennomførte en demonstrasjon i Nørrebro.

Utleier henviser til en lov som åpner for å si opp en leiekontrakt når leietagerne skaper utrygghet i området.

Boligene ligger ved Blågårds Plads, som er ett av områdene som står på danskenes «ghettoliste». Onsdag kveld ble det avholdt et møte med beboerne i området. De aller fleste stemte imot utkastelse, men det er usikkert om dette vil ha noen innvirkning bå utleierens beslutning.

Paludan demonstrerte i området i april 2019, og hadde planlagt å «krenke» en koran. Dette var ikke særlig populært i det innvandrertette området.

Les også: Rasmus Paludan – inn i løvens hule på Nørrebro

Store politistyrker var på plass for å beskytte Paludan mot rasende motdemonstranter. Både murstein og fyrverkeri suste gjennom luften.

Flera ungdomar från Blågårds Plads dömdes senare för bland annat våld mot polisen, skriver Berlingske. Mamman i en av familjerna som nu tvingas flytta säger till tidningen att ingen i familjen utöver hennes son, som vid tillfället var 17 år, är dömd för brott. Nu oroar hon sig för hur vräkningen kommer att påverka hennes två döttrar på tio respektive 14 år.

– Det är så orättvist att det drabbar vår helt vanliga vardag, och att vi bara får packa våra saker och flytta. Varför ska man bära skulden för något när min son redan tar sitt straff? Vi har inte haft en realistisk chans att säga till våra barn att de ska hålla sig undan, säger hon.

Loven som åpner for å kaste ut hele familier på denne måten ble vedtatt i en lovendring i 2018. De familiene som har blitt kastet ut har alle gått rettens vei, men ingen av disse har fått medhold i de tre rettssakene som nå er fullførte. To av familiene har anket, mens en familie har flyttet ut. Den fjerde familien har ikke fått sin sak behandlet av en domstol.

Slike utkastelser har skjedd tidligere.

 I september 2018 blev föräldrarna till den välkända gängledaren Shuaib Khan uppsagda från sitt hyreskontrakt eftersom sonen hotat en polis.

I det fallet uppmanade hyresvärden FSB rätten att inte lägga någon vikt vid det faktum att det inte inkommit några klagomål mot familjen.

Shuaib Khan var leder for den velkjente gjengen Loyal to Familia.

Bulletin

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.