Stockholm-politiet ble lørdag kveld tilkalt til en forstad vest for Stockholm. Der ble det funnet en hardt skadet barn. Hendelsen ble i utgangspunktet ansett som et sykdomstilfelle, men politiet mistenkte snart at det dreide seg om en forbrytelse. Politiet arresterte deretter en jente i tenårene, mistenkt for drapsforsøk. Offeret og gjerningsmannen skal ha «en tilknytning til hverandre», ifølge Aftonbladet.

Søndag ble det kjent at den skadde er død og at straffeklassifiseringen derfor er endret til drap.

– En person under 18 år sitter anhållen för mord. Den rubriceringen har ändrats från mordförsök under dagen och det betyder att offret avlidit av skador. Mer säger vi inte, sier Helena Boström Thomas til Expressen.

Ifølge ubekreftede opplysninger på sosiale medier skjedde drapet i Vällingby utenfor Stockholm. Politiet ønsker ikke å gi detaljer om hendelsen, men skriver på sine nettsider:

«16 juli 20:02, Mord/dråp, Stockholms län

Polisen kallades till västra Stockholm med anledning av att en person skadats allvarligt.

En person under 18 år greps misstänkt för mordförsök.

Brottsrubriceringen ändrades under söndagen då målsägaren avled. Den misstänkta gärningspersonen är nu misstänkt för mord.

Det misstänkta mordet skedde inomhus. Polisen kommer inte att ge fler detaljer kring ärendet i nuläget.»

Den 1. juli ble en 12 år gammel gutt i Skellefteå hardt knivstukket av en 16-åring, og i forrige uke ble en ni år gammel jente voldtatt og hardt slått av en gutt i samme by. Begge hendelsene er klassifisert som drapsforsøk.

Oppdatering: Expressen supplerte sin artikkel søndag kveld med opplysningene om at den pågrepne jenta er 15 år.

Oppdatering: Ifølge TV4 er den avdøde en yngre søster av den mistenkte 15-åringen.

Oppdatering: Ifølge Aftonbladet er den avdøde en ti år gammel bror til den mistenkte 15-åringen.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.