Politiet rykket ut til Enskede gårds gymnasium, sør i Stockholm. (skjermdump, Expressen TV)

En 17 år gammel elev er knivstukket og drept på en skole i en bydel sør i Stockholm, opplyser svensk politi. En jevnaldrende gutt er pågrepet.

Mange av skolens elever skal ha vært vitne til knivstikkingen. Et vitne oppgir til Aftonbladet at 20–30 elever løp ut av skolen i panikk.

Det 17-årige drapsofferet, som ifølge Aftonbladet er asylsøker, ble angrepet med kniv under et slagsmål med den andre gutten midt på dagen.

Det var strax efter tolv på onsdagseftermiddagen som flera elever i övre tonåren började bråka inne på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm.

Polis larmades till platsen på grund av omfattningen av slagsmålet, som hann urarta innan de nådde fram till platsen.

– Innan vi kommit dit kom det nya uppgifter om att en person var knivskuren, sier Sven-Erik Olsson i stockholmspolitiet til Expressen.

Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader, med knivstikk blant annet i overkroppen. Han ble erklært død på sykehus onsdag ettermiddag, opplyser svensk politi.

Den mistenkte eleven ble pågrepet i skolens nærområde kort tid etter hendelsen.

Den elev som misstänks för knivdådet flydde skolan, men greps en dryg halvtimme senare i närområdet. Han är nu misstänkt för mord.

– Det var en namngiven person och vi grep honom kort därefter utifrån signalement och vittnesuppgifter, säger Sven-Erik Olsson.

Skolen ble stengt etter knivstikkingen.

Expressen skriver at den døde ikke har noen pårørende i Sverige.

Amir Nabizadeh fra Ung i Sverige, en organisasjon som forsøker å stanse utsendelsene til Afghanistan, skrev på Twitter at den drepte var hans venn.

 

 

Kjøp Kent Andersens bok her!