Nytt

To menn ble tidlig torsdag morgen (kl.00.24) funnet skutt og drept ved Råbyskolan i Bro nord for Stockholm. Et vitne forteller at hun hørte åtte skudd og at beboerne i området føler seg urolige. Det var flere som hadde hørt skuddene og ringt politiet.

– Det är otryggt, säger mamman Caroline Karlsson.

Hun har bodd i Bro siden 2015 og har barn på skolen. Nå overveier hun å flytte.

– Det är obehagligt. Det känns inte tryggt, det har hänt väldigt mycket i Bro den senaste tiden, säger hon.

Kjenner du deg urolig, spør journalisten fra Expressen:

– Ja jag går inte ut sena kvällar.

– Man kan inte gå ut sena kvällar, man blir rånad. Mitt på dagen kan man bli rånad, i affären kan man bli rånad. Och att det här sker utanför en skola, det känns inte bra.

Også et annet vitne uttrykte bekymring om utviklingen:

– Det är väldigt oroligt och otryggt, man går inte gärna ut när det är mörkt. Det blir värre och värre, säger vittnet.

Den ene mannen var fremdeles i live da politiet ankom, men døde på åstedet av skadene tross gjenopplivingsforsøk, opplyser politiet. De to ble funnet liggende hundre meter fra hverandre.

Rektor ved Råbyskolan, Christer Jones, forteller hvordan man håndterer situasjonen:

– En sån här händelse är redan känd innan barnen kommer men vi får se till att vara professionella och berätta att det har hänt, säger han och fortsätter:

– Vi kommer ha en ”vanlig” dag med de lektioner och undervisning vi har tänkt.

Stemningen er «samlet og bra» ifølge rektoren. Barna skal holdes innendørs. En del av skolegården er sperret av og likene var i morgentimene fremdeles på åstedet.

De to mordene skjedde bare en uke etter en annen skyteepisode i Upplands-Bro, det er mann ble skutt i foten. Ifølge SVT Stockholm mistenkes det at det er en forbindelse mellom de to hendelsene.

En mann i tyveårene er pågrepet. En av de døde er hans tvillingbror. Kilder opplyser til Aftonbladet at politiet jobber utfra et motiv om hevn der den pågrepne mannen har skutt og drept en mann som skjøt og drepte tvillingbroren hans.

Expressen   Aftonbladet

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også