Den svenske byen Skellefteå rystes av drapsforsøket på en jente under 15 år. Offeret ble funnet i et skogsområde, hardt skadet, og behandles nå på sykehus. Sjokkerte foreldre vil ikke la barna sine leke utendørs.

En gutt som også er under 15 år er mistenkt for udåden, skriver Expressen. Ifølge politiet skal han ha kommet med visse innrømmelser.

– Jag fick veta att det hade hänt samma natt och sprang direkt för att kolla om min dotter låg kvar i sängen. Det är fruktansvärt, säger Bahsan Rage (28).

Rage bor bare noen hundre meter unna åstedet. Politiet sier at den unge jenta er hardt skadet.

– Hon är allvarligt skadad och kan inte förhöras, sa Lars Persson, midlertidig sjef for det lokale politiet.

Expressen dro tilbake to dager senere for å ta pulsen på stemningen i byen. De snakker med en mann som har en 8 år gammel datter som går på samme skole som offeret.

– Just nu släpper vi inte ut våra barn någon längre bit, sier han.

Bahsan Rage har også barn, og har samme holdning.

– Man blir orolig och vågar inte släppa ut barnen. Det känns inte alls bra, sier hun mens hum omfavne sin datter Jasmin (6).

Elias Hassan Olow er 13 år gammel, og sier han ikke trodde det var sant når han fikk høre om drapsforsøket. Nå går han rundt med en klump i magen. Han pleier å spille fotball i nærheten av åstedet.

– Nu vill jag inte ens gå till skolan och spela fotboll.

Politiet har ikke funnet noen tilknytning mellom den mistenkte og offeret. De er ikke i slekt, og ingen kjenner til at de skal ha vært venner eller bekjente.

Eva-Maria Kronqvist Wilhelmsson er assisterende diakon i Morö backes kyrka, som har holdt åpent i forbindelse med den grove voldsepisoden. Hun sier at mange uttrykker sjokk.

– Det har kommit folk i alla olika åldrar som är bekymrade över det som hänt, men de är inte så oroliga för sin egen del – mer över hur det ska gå för flickan.

Også hun har bestemt seg for å ikke slippe barna fritt ut for å leke.

– När min dotter ringde på kvällen och berättade om överfallet, sa vi direkt att nu är det slut på att inte ha uppsyn.

Anna Lindkvist (28) er ute på tur med hunden sin, som hun sjelden går ut med på kveldstil. Hun velger en løsning stadig flere svensker velger for tiden.

– Vi planerar inte att bo kvar här. Direkt när det händer något så vill jag flytta.

– Det första jag tänkte när jag fick höra att något hade hänt var att det är något drogrelaterat. Jag tänkte aldrig att det skulle handla om ett barn.

Det er forståelig at man ønsker å flytte vekk etter en slik sjokkerende episode. Det er nesten utrolig at en liten by i Nord-Sverige opplever at barn ikke får lov til å leke utendørs uten oppsyn, og at unge gutter ikke våger å stikke en tur bort på fotballbanen.

Men til slutt må svenskene stille spørsmålet:

Hvor skal de flytte?

Les også:

Følelsen av at alt går tapt nekter å forlate meg


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.