Jenta som ble utsatt for et drapsforsøk i Skellefteå torsdag var bare ni år gammel. En gutt under 15 år er mistenkt for udåden, men det er uklart om han er frihetsberøvet.

– De involverade är barn, sier fungerende politisjef Lars Persson till Samnytt.

Drapsforsøket har sjokkert innbyggerne i den lille byen i Nord-Sverige. Mange sier de ikke vil la barna sine leke utendørs.

Drapsforsøk på ung jente i Skellefteå, foreldre holder barna hjemme

Persson vil ikke svare på om gutten er frihetsberøvet.

– Om vi hade pratat om vuxna personer, så hade den misstänkte kanske suttit anhållen eller häktad i nuläget. Men det är lite andra betingelser, och det kan bli andra myndigheter som kopplas in med tanke på deras ålder, sier han.

Ifølge Aftonbladet hadde skolen slått alarm om guttens oppførsel for et halvt år siden. Han kobles også til et tidligere overfall av en annen kvinne i nærheten av åstedet for drapsforsøket på den ni år gamle jenta.

Guttens bistandsadvokat Jens Nyström vil ikke si hvordan gutten stiller seg til anklagene.

– Jag vill inte kommentera något alls, det är så pass känsligt. Jag tänker att polisen får göra sitt så får se var det landar i slutändan, sier han.

Offeret, som altså er ni år gammel, behandles nå på sykehus for alvorlige skader.

Jentas mor har publisert bilder av jenta på sosiale medier, som gjengis sladdet av både Samnytt og Fria Tider.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.