Nye mistanker er reist mot gutten i Skellefteå. Han var tidligere mistenkt for drapsforsøk på den ni år gamle jenta som torsdag ble funnet svært hardt skadd i et skogsområde i boligområdet Morö bakke i Skellefteå. Onsdag avgjorde aktor at gutten også er mistenkt for grov vold. voldtekt av barn.

– Han delgavs även den misstanken i lördags. Det enda jag kan säga där är att det finns tillräckligt stöd i utredningen nu för att även den rubriceringen föreligger, sier aktor Andreas Nyberg til Svenska Dagbladet.

Nyberg ønsker ikke å kommentere hvilke skader jenta her fikk eller motivet til den antatte gjerningsmannen, men han sier at jenta og gutten ikke var kjent med hverandre.

Ifølge aktor skal den nye straffeklassifiseringen skyldes at det er lagt inn «stabil informasjon om hendelsesforløpet». Ifølge politiets nettsider er det ikke funnet noen vitner til hendelsen, men etterforskningssituasjonen vurderes fortsatt som god.

Samtidig er det usikkerhet rundt guttens alder. Ifølge folkeregisteret er gutten 13 år og derfor ikke mulig å straffe, men det har under etterforskningen fremkommet opplysninger som hevder at han er 15 år. Blant annet skal gutten selv på Instagram-kontoen sin ha presentert seg som 15 år gammel. Dersom opplysningene var korrekte, ville det muliggjort at gutten ble tiltalt for ugjerningen, og aktor Andreas Nyberg har derfor bestemt at det skal foretas en medisinsk aldersvurdering av mistenkte.

Gutten har blitt avhørt av politiet to ganger, senest lørdag. Politiet meldte da at gutten hadde gitt «visse innrømmelser» om hendelsesforløpet. Flere avhør er planlagt, men Andreas Nyberg tror avhørene vil skje med tanke på hvordan etterforskningen utvikler seg.

Antall anmeldte forbrytelser der den mistenkte er under 15 år har økt betydelig i Sverige de siste årene. I fjor ble det anmeldt 9.367 slike forbrytelser, skriver politiet i en pressemelding. Den skadde jenta blir fortsatt tatt hånd om på sykehus, hvor hun vil bli holdt i søvn til mandag på grunn av skadene.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.