Flere mindreårige jenter, så unge som 13 år, skal ha blitt systematisk utsatt for seksuelle overgrep og voldtekt i Ulricehamn i Sverige. To afghanske menn sitter varetektsfengslet. Foto: Pixabay.com 

Det fremkommer av en større etterforskning i Ulricehamn i Sverige at unge menn og gutter systematisk har forgrepet seg på mindreårige jenter. To afghanske menn er mistenkt og varetektsfengslet.

De mistenkte skal ha filmet mindreårige jenter i hemmelighet, mens de utførte seksuelle handlinger. Deretter ble videoene spredt på internett som trofeer og brukt til å presse jentene til å utføre flere seksuelle handlinger. Samtidig ble ofrene presset til ikke å fortelle noen hva de hadde vært igjennom.

Overgrepene ble begått delvis i et skolemiljø og delvis i hjemmemiljøer siden høsten 2019, og skal pågått over lengre tid. Noen av jentene er så unge som 13 år.

– Det finns en viss systematik i sättet han har begått brotten och ett visst intresse för yngre tjejer, sier aktor Andreas Lennartsson til UT.

To afghanere, begge i 20-årene, sitter nå i varetekt på grunn av mistanke om voldtekt mot barn.

– I den här ”kulturen”, menar jag, har man skrutit om de gärningar som man begått och i princip sett det som att man har rätt att begå dessa typer av brott, sier Lennartsson videre.

En av de to varetektsfengslede er mistenkt for tre tilfeller av seksuelle overgrep og voldtekt av barn. Den andre er er mistenkt for et tilfelle av barnevoldtekt, begått i april i fjor.

Det er flere mistenkte i etterforskningen, sier aktor. Disse etterforskes for forbrytelser ut over voldtekt av barn og seksuelle overgrep. Konkret hvilke forbrytelser det dreier seg om, vil ikke aktor kommentere, men han sier det kan dreie seg om barnepornografi i forbindelse med spredning av videoer og bilder.

Kjøp Klanen her!