Nytt

Den unge mannen ble dømt for å ha voldtatt ei mindreårig jente 30 ganger. Straffen: Ti måneder i «sluten ungdomsvård». Han blir ikke utvist

Det fremgår av dommen at mannen ikke var fylt 18 år da han traff jenta, som da var under 15 år (seksuell lavalder i Sverige er 15 år, red. anm.). De treftes høsten 2016 og ble et par. I jentas hjem i Vest-Sverige skal de ha blitt oppdaget halvnakne, hvorpå foreldrene skal ha informert mannen om at han ikke fikk lov til å ha sex med deres mindreårige datter.

Jenta har i avhør fortalt at hun gjorde det klart overfor kjæresten at hun ikke ville ha sex, men han skal ha mast og mast slik at hun følte seg presset til det.

Ifølge dommen skal de ha hatt sex 30 ganger.

Mannen nekter straffskyld, men har i det store og hele innrømmet hendelsesforløpet. Han mener forholdet har vært kjærlig, og at samleiene har vært preget av gjensidighet, men han har innrømmet å ha vært den drivende parten.

Tingretten fastslår at samleie med noen som er under 15 år ikke behøver å innebære krenkinger, vold eller lignende for å kategoriseres som voldtekt.

Mannen sier at han ikke visste at jenta var mindreårig, og mener dessuten at han ikke visste at det var ulovlig å ha sex med personer under 15 år i Sverige.

Den forklaringen kjøpte ikke tingretten, som dømte ham for 30 tilfeller av voldtekt mot barn, samt for grov voldtekt mot barn ved ett tilfelle.

«(jentas navn) har berättat om händelserna på ett mycket detaljerat sätt. Hennes redogörelse har varit sammanhängande och logisk. Hon har gett ett intryck av att i möjligaste mån försöka dra sig till minnes exakt vad som hänt och det har inte heller framstått som om hon överdrivit sin berättelse.», skriver retten i dommen.

Fordi mannen var under 18 får han kraftig strafferabatt: Ti måneder i sluten ungdomsvård. Hadde han vært voksen hadde han fått minst fem års fengsel, skriver Expressen.

Aktor krevde utvisning etter avtjent straff, men fikk ikke medhold av tingretten.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også