En 45 år gammel bussjåfør fra Somalia er dømt til fengsel for å ha voldtatt en kvinne på nattbussen han kjørte i Hudiksvall i Sverige. Mannen, som er somalisk statsborger, ble ikke vurdert utvist.

Forbrytelsen fant sted 16. mai i år. Kvinnen forteller at hun hadde vært sammen med en venninne og skulle ta den siste bussen hjem for natten. Hun var den eneste passasjeren på bussen, og sjåføren, den 45 år gamle mannen, ba henne om å komme nær ham og at han spanderte turen.

Kvinnen syntes det var hyggelig å snakke med mannen og ga ham til og med nummeret sitt. Deretter tok samtalen en ny vri: bussjåføren begynte å snakke om sex. Han spurte henne om hun hadde vært sammen med en afrikansk mann før. Kvinnen svarte at hun er interessert i jenter.

Da det var tid for kvinnen å gå av, nektet mannen å åpne døren. I stedet begynte han å antaste henne, enda etter kvinnen motsatte seg antastingen.

”Hon förstod att han inte skulle komma att sluta och kände på sig att han inte skulle ge sig. Hon sa ’gör vad du vill, huvudsaken jag får komma hem’”, står det i dommen.

Bussjåføren fikk  deretter kvinnen til å legge seg på gulvet, hvor han voldtok henne.

Bussjåføren benekter hendelsesforløpet og sier at alt skjedde frivillig, samt at det var kvinnen som tok initiativet til å ha sex. Hudiksvall tingrett mener imidlertid at kvinnen fremstår som mer troverdig, og at det derfor er tale om voldtekt og ikke frivillig samleie.

Bussjåføren er dømt til to år og tre måneders fengsel for voldtekten. Han må også betale omkring 125 000 SEK i erstatning til kvinnen. Han er statsborger i Somalia, men utvisning ble aldri vurdert under rettssaken.

 

Kvinna våldtogs på nattbuss – föraren döms

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!