Hiburahema Tangigora Jawara (24) er dømt til fengsel og utvisning for systematisk å ha jaktet på kvinner for å voldta i Stockholm siden 2019.

Sommeren 2019 var en kvinne på vei hjem i 02-tiden på natten. Hun så en ukjent mann som hun trodde kjente noen i oppgangen. Hun holdt døren åpen for ham. Han fisket frem en kniv som han holdt mot halsen hennes. Han tvang seg inn i leiligheten hennes under dødstrusler. Der voldtok han henne. Den sjokkskadde kvinnen ble etterlatt på kjøkkengulvet hvor hun ble sittende og skrike. Hun var sykemeldt i to måneder etterpå.

Neste angrep var en kvinne på vei hjem til en venn fra en bar i Södermalm i oktober 2020. Hiburahema Tangigora Jawara fulgte etter henne og trykket en knust flaske mot henne mens han holdt henne for munnen. Hun kom seg imidlertid unna og skrek etter hjelp mens han stakk fra stedet.

Her er han fanget inn av overvåkningskamera der han følger etter offeret.

Senere samme kveld fant han neste offer, også hun på vei hjem fra bar. Han tok kvelertak på henne og holdt den knuste flasken opp mot ansiktet hennes. Men hun kom seg unna i en taxi.

To uker senere angrep Hiburahema Tangigora Jawara igjen. Da viste han frem sin penis til en kvinne som han hadde stått og snakket med utenfor Seven Eleven på Södermalm. Hun forsøkte å unnslippe, men han slo henne og bet henne. Et vitne så voldtektsforsøket fra vinduet og ropte slik at voldtektsmannen besluttet å avbryte forsøket og stikke av.

Hiburahema Tangigora Jawara er spansk statsborger:

For den gjennomførte voldtekten og de tre voldtektsforsøkene ble Hiburahema Tangigora Jawara dømt til seks år fengsel og utvisning. Ifølge Stockholm tingrett var målet hans å voldta i hvert av tilfellene.

”Det kan antas att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i landet, och brotten är med hänsyn till den skada och kränkning som de har inneburit så allvarliga att han inte bör få stanna kvar i Sverige”, skriver Stockholms tingsrätt i dommen.

Advokat Bernardo Bernales sier at klienten hans vurderer å anke dommen.

– Han kan inte acceptera den. Han är inte nöjd med bevisvärderingen och anser inte att någon punkt är styrkt.

Expressen

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.