En 41 år gammel mann fra Afghanistan er i Sverige dømt til livstid i fengsel for voldtekt og drapsforsøk etter han dyttet en kvinne ned i en gruvesjakt i Sverige.

Document har omtalt denne groteske saken tidligere.

En 41-årig innvandrer fridde til en 20 år gammel kvinne, og fikk nei. Da voldtok han henne og dumpet henne i en 25 meter dyp gruvesjakt i et øde skogsområde.

Men kvinnen overlevde fallet og holdt seg i live nede i hullet et par dager. Så vendte mannen tilbake for å sjekke at hun var død.

Da han oppdaget at hun levde, begynte han å kaste steiner på henne for å drepe henne.

Grotesk sak i Sverige: Innvandrer voldtok kvinne og dumpet henne i gruvesjakt for å dø

Senere ble det kjent at den afghanske gjerningsmannen var utvist fra Sverige i 2017. Han tilsto også å ha drept sin ekskone.

Nå er 41-åringen dømt til livstid i fengsel i Västmanlands tingsrett, skriver SVT.

Den 41-årige mannen döms i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för grov våldtäkt och försök till mord vid Långgruvan utanför Norberg den 21 april i år. Mannen döms för att efter att ha våldtagit kvinnan knuffat ner henne i det 24 meter djupa gruvhålet och vid två tillfällen försökt stena henne, samt slutligen lämnat henne i gruvhålet.

När kvinnan hittades var hon svårt skadad och hennes kroppstemperatur var låg, bara 32 grader. Tingsrätten menar att kvinnan troligen hade avlidit inom ett dygn om hon inte hade hittats av förbipasserande. Att mannen lämnade kvinnan på en så pass avlägsen plats gör att han döms till livstids fängelse, trots att kvinnan överlevde.

Gjerningsmannen er også dømt til utvisning, og skal betale en erstatning til offeret på 545.000 SEK.

41-åringens advokat Anders Ylönen sier at dommen vil bli anket.

– Min klient har förnekat brott, och vi kommer att överklaga domen med målet att han i första hand ska frikännas.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.