De tre afrikanerne filmet sin blodige og langvarige gruppevoldtekt mot en 13 år gammel jente i Västerås. Så spredte de skrytevideoen på sosiale medier. Etter at sakene ble anket, velger retten å nesten halvere straffen fra åtte til fire og fem måneders ungdomfengsel. En fjerde person på åstedet blir ikke straffet fordi han sies å være et barn.

Den 14. juni 2017 ble en 13 år gammel jente gjengvoldtatt i leiligheten til en av de somaliske gjerningsmennene i Västerås. Afrikanerne som sies å være 17 år hadde invitert jenta på alkohol, og hun ble veldig beruset. En av dem tok 13-åringen inn på toalettet og voldtok henne. Etter at jenta forlot badet, ble hun voldtatt av tre personer på en gang, noe som førte til jentas kjønnsorgan sprakk, og blodet begynte å strømme. Da hun etterpå sto og gråt inntil balkongen, ble hun voldtatt enda en gang mens de andre så på.

Det viste seg senere at to av somalierne hadde filmet voldtektene og lagt dem ut på sosiale media som skrytevideo. Filmsekvensene ble en av aktoratets sterkeste bevis, og ble avspilt som bevis under rettsaken, skrev Sveriges fjernsyn.

De tre somalierne, som sies å være født i 2000, ble dømt i for voldtekt av et barn i april i år, hvoretter de fikk åtte måneder ungdomsfengsel hver. To av dem er tidligere dømt for ran. Dommen ble anket og aktor krevde at straffene skulle skjerpes. Men nå har svensk lagmannsrett i stedet besluttet å redusere straffene sterkt, og frikjenne en av somaliere for pedofili – ettersom det ut fra filmene ikke er mulig å avgjøre om «jentas pubertet er fullbyrdet». To av dem ble dømt til fem måneders ungdomsforvaring, og den tredje vil komme unna med bare fire måneders ungdomfengsel.

«Med beaktande av de tilltalades ålder uppgår straffmätningsvärdet till en fjärdedel av straffvärdet och därutöver ska beaktas att sluten ungdomsvård inte är förenad med villkorlig frigivning»skriver Lagmannsretten i sin dom.

Filmen fra gruppevolden har spredd seg i sosiale medier, og jenta har blitt utsatt for rykter og hets. Ca. tre uker etter hendelsene ble jenta også rammet av infeksjon og 40 grader feber, som hun i følge leger kan ha pådratt seg gjennom «seksuelle kontakter». Dommen avslører at jenta har kuttet seg etter torturen, og har blitt kald, sint og bitter. Hun har også hatt stort fravær fra skolen og mareritt om natten.

Offisielle dokumenter viser at alle tre gjerningsmennene har statsborgerskap i både Sverige og Somalia – og det er derfor ikke mulig å utvise dem, dermed er de nok snart tilbake i samfunnet. En fjerde person som deltok i volden, slipper straff fordi han var registrert som under 15 år da overgrepet skjedde. Jentas etnisitet eller bakgrunn er ikke oppgitt i svensk presse.

 

Gruppvåldtog flicka tills hennes underliv sprack – nu får de kraftigt sänkta straff

 
 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂