Rinkeby utenfor Stockholm er et område med en høy andel innvandrere. Her ble en jente gruppevoldtatt og etterlatt i en blodpøl. Dommen for ugjerningen er svært mild. Foto: Svensk politi

Mehdi (22) deltok i en gruppevoldtekt som var så grov at offeret nesten blødde i hjel. Jenta ble blant annet voldtatt med en pistol, slik at underlivet sprakk. Deretter ble hun etterlatt i en blodpøl. Nå er Mehdi dømt til 200 timers samfunnstjeneste.

Grov kriminalitet straffes til tider nokså mildt i vårt naboland Sverige. Dette illustreres godt ved en fersk dom for en svært grov gruppevoldtekt.

19. juni 2014 fikk en gjeng innvandrere lokket med seg en svensk tenåringsjente til en hagekoloni-hytte på Järvafeltet utenfor Stockholm. Der ble jenta holdt fanget og voldtatt oralt og vaginalt av mellom fem og åtte personer. Hun fikk en pistol trykket inn i munnen, slik at hun skulle være stille mens overgrepene pågikk.

Etter at gjengen var ferdig med voldtektene, brukte en av innvandrerne pistolen slik at den unge jenta fikk kraftige blødninger i underlivet.

– Nu ska du också få njuta, förklarade han enligt domen.

Offret berättade efteråt att hon kände att något «gick sönder» i hennes underliv och att hon trodde att hon skulle dö.

Deretter dro to av gjerningsmennene jenta inn i en bil og kjørte til et kjellerlokale i Rinkeby, hvor de grove overgrepene fortsatte.

Under hot om våld våldtog den ene mannen den nedblodade flickan oralt samtidigt som den andre våldtog henne vaginalt.

Tidigt på morgonen lyckades flickan ringa till sin pappa och fick ur sig att hon blödde och befann sig i en källare någonstans i Rinkeby. Pappan satte sig i bilen och åkte runt och letade efter sin dotter tills han till slut hittade henne, helt genomblodig.

– Jag kan inte tänka mig att någon levande människa kan må sämre än hon gjorde där och då, berättade pappan efteråt.

Tre av gjerningsmennene ble i 2014 dømt for grov voldtekt. Våren 2020 klarte politiet å identifisere nok en gjerningsmann, Mehdi, som i dag er 22 år gammel. Da voldtektene ble gjennomført, var Mehdi 15 år.

Mehdi ble tatt da han ble arrestert i forbindelse med annen kriminalitet, og en DNA-test samsvarte med sperma som var funnet på jentas lepper i 2014.

I tingretten ble Mehdi dømt til ett års fengsel for grov voldtekt. Men dommen ble anket.

Nu har den nya domen fallit i Solna tingsrätt och denna gång blir straffet ännu lägre. 22-åringen döms för grov våldtäkt – till 200 timmars samhällstjänst.

Tingsrätten bedömer visserligen «att straffvärdet för gärningen uppgår till 5 års fängelse, med beaktande av gällande lagstiftning vid tidpunkten för gärningen». Dock konstateras att Mehdi var 15 år vid tillfället för brottet och att det har gått över sex år sedan händelsen.

Mehdi har blitt tildelt svensk statsborgerskap og kan ikke utvises.

Fria Tider

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.