Svensk politi. Illustrasjonfoto: Johan Nilsson / TT / NTB 

En 56 år gammel arabisk mann er siktet for 27 sexforbrytelser begått i Sverige, Tyskland og Syria over en periode på 16 år. Siktelsen setter sannsynligvis rekord i antall land over flere år, skriver Fria Tider.

– Det är brott begångna under många olika år när olika lagstiftning var tillämplig, sier aktor Tomas Olvmyr till Sydsvenskan.

Mannen, som er bosatt i Malmö, er svensk statsborger. Totalt er mannen siktet for 27 forskjellige seksualforbrytelser fra 2005 til 2017. Siktelsen inneholder både seksuelle overgrep og voldtekt mot fem jenter i nær relasjon til mannen.

Forbrytelsene er ikke foreldet, til tross for at flere av forbrytelsene går så langt som 16 år tilbake. Årsaken er at ofrene må fylle 18 år før tiden for foredling begynner å løpe, og blant de siktede forbrytelsene er det flere alvorlige voldtekter mot barn.

Noen av ofrene, som nå er voksne, meldte mannen til politiet i fjor sommer, og siden august har han sittet i varetekt.

– Jag får uppfattningen att det här är någonting som har präglat deras liv i väldigt stor utsträckning. Det är något som har påverkat deras liv väldigt mycket och följt dem genom livet, sier Olvmyr.

Flere av forbrytelsene som mannen er tiltalt for, ble begått i utlandet. Det er ingen tekniske bevis, men vitner har hørt mannen selv fortelle om noen av overgrepene, og i noen tilfeller også hørt hvordan han beklaget det han gjorde.

Mannen ble dømt for seksualforbrytelser i Tyskland i 2005 og fikk deretter svensk statsborgerskap. Han kan derfor ikke utvises fra Sverige, dersom han blir dømt.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.