Minst 7000 tyske kvinner har vært ofre for seksuelle overgrep fra migranter siden 2015. Dette melder den tradisjonsrike sveitsiske, tyskspråklige avisen Neue Zürcher Zeitung (NZZ) via Breitbart News.

Antallet alvorlige seksualforbrytelser i Tyskland har skutt i været siden asylkaoset i 2015, da regjeringen til Angela Merkel slapp inn over en million migranter på kort tid. En stor andel av disse var muslimske menn.

Ifølge tall fra Tysklands familiedepartement blir rundt 1000 tyske kvinner voldtatt i året av asylsøkere. Samtidig advarer forskere om at menn fra visse etniske grupper – spesielt arabere – ser ut til å ha spesialisert seg på å begå seksualforbrytelser.

Det tyske føderale kriminalpolitiet (BKA) bruker begrepet «immigrant» kun for å beskrive personer som kom til Tyskland gjennom asylsystemet. Likevel blir rundt 1000 tyske kvinner voldtatt i året av denne relativt lille gruppen.

Offisielle tall viste at det i 2022 i Tyskland ble begått minst to gjengvoldtekter hver eneste dag.

Til Neue Zürcher Zeitung advarer migrasjonsforsker Ruud Koopmans mot risikoen ved en «generøs» europeisk asylpolitikk. Koopmans ser et presserende behov for reformer for å få slutt på transporten av migranter over Middelhavet.

Som svar på rapporten sier Alice Weidel, medlederen for partiet Alternativ for Tyskland (AfD), at dette er «det skremmende resultatet» av den uansvarlige politikken med åpne grenser siden 2015.

Christoph de Vries er medlem av den tyske Forbundsdagen for CDU, partiet til Angela Merkel som aktivt medvirket til å åpne grensene for store mengder av muslimske og afrikanske innvandrere.

I dag er det imidlertid økende motstand mot innvandring innad i partiet.

«Det er klart at risikoen for at kvinner blir ofre for voldtekt og annen seksualforbrytelse i Tyskland øker med asylmigrasjonen fra den arabiske verden, som har florert de siste årene», sier Christoph de Vries.

CDU-politikeren krever at antallet asylsøkere reduseres permanent i Tyskland og at kriminelle konsekvent deporteres – også til Syria og Afghanistan. Beskyttelse av kvinner må «prioriteres på bekostning av seksuelle rovdyr og andre kriminelle», ifølge ham.

Protester kommer også fra politiet, som hver dag må håndtere innvandrervoldtekter forskjellige steder i Tyskland.

Manuel Ostermann, nestleder i det tyske føderale politiforbundet, sier til NZZ at «Gjerningsmennene er ofte kjent for politiet og nyter midlertidig beskyttelsesstatus i Tyskland.» Ostermann krever at migranter, inkludert de med subsidiær beskyttelse, som er rettslig dømt, skal utvises umiddelbart. Dersom det ikke er identitetsdokumenter som er nødvendige for å utvise en person, vil utvisningsforvaring på inntil seks måneder være juridisk mulig, forklarer Ostermann.

«Enhver som begår forbrytelser mot seksuell selvbestemmelse skal ikke ha rett til å bli i Tyskland», mener Manuel Ostermann, som legger til: «Vi opplever et kollektivt tap av frihet i Tyskland, spesielt for kvinner». Det er «ikke uvanlig at kvinner unngår offentlige steder eller festligheter fordi den objektive og subjektive risikoen for å bli ofre for en voldelig handling stadig øker».

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Tyskland: Utbredt seksuell trakassering av kvinner i offentlige svømme­basseng og badehus

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.