En afghansk asylsøker som tilsto ett tilfelle av voldtekt og fem tilfeller av seksuell trakassering i Tyskland, har unngått fengsel. I stedet er han blitt beordret til å delta på anti-aggresjonstrening.

Den 23 år gamle migranten, kjent som Mohammad M., mishandlet fem separate kvinner mellom 2019 og 2022. Sakene inkluderer voldtekt av ei 16 år gammel skolejente og krav om oralsex fra en annen under tvang.

Mannen ankom Tyskland under den store migrantbølgen i 2015 som tenåring fra Afghanistan og ble ønsket velkommen inn i det tyske samfunnet. Han ble uteksaminert fra ungdomsskolen og fullførte læretid som anleggsmekaniker før han begynte å jobbe som varmeingeniør i den bayerske byen Regensburg.

Til tross for at han hevdet å være truet av forfølgelse i Afghanistan, returnerte Mohammad M. til landet, nå kontrollert av Taliban, for en ferie i januar i år. Da han kom tilbake ble han arrestert av tyske myndigheter på flyplassen i München.

Han tilsto sine forbrytelser og ble sittende i varetekt frem til straffeutmålingen.

Siden en rekke av lovbruddene ble utført da den mistenkte skal ha vært under 21 år, ble saken hans behandlet av ungdomsretten ved Regensburg tingrett.

Hans forsvarsadvokat Christian Reiser sa til avisen Bild: «Dommeren sa at han faktisk er et godt eksempel på å klare seg godt i Tyskland». «I prinsippet er han fullt integrert», la en annen forsvarer, Jörg Meyer, til.

Under høringen dømte retten i Regensburg Mohammad M. til obligatorisk anti-aggresjonstrening og forbød ham å drikke alkohol. Den afghanske statsborgeren hevdet selv at alkohol kan ha vært en faktor i lovbruddene hans. Han ble seinere løslatt fra varetekt og er nå en fri mann.

«Dommen fra ungdomsdomstolen er ikke uvanlig, fordi fokuset er at utdanning er viktig for ungdom», uttalte advokat Reiser til tyske medier etter høringen.

Avisen Bild rapporterer at voldtektsofferet til Mohammad fortsatt er i terapi for traumene han påførte henne, mer enn fire år etter angrepet.

Seksuell trakassering av tyske kvinner, ofte med muslimske menn som gjerningsmenn, er blitt et stort problem. Antallet gruppevoldtekter nådde nok en ny rekord i Tyskland i 2022. Da ble det registrert mer enn to gjengvoldtekter om dagen i gjennomsnitt.

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Tyskland: Gruppe­voldtekt er blitt et hverdags­fenomen

Berlin: Ansatte stenger utendørsbasseng på grunn av «psykisk terror» fra muslimske innvandrere

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.