I den tyske byen Stuttgart arresterte politiet en 23 år gammel syrisk migrant som er anklaget for å ha seksuelt antastet flere kvinner ved et utendørs svømmebasseng.

Totalt ble syv jenter og kvinner i alderen 12 til 18 år utsatt for seksuelle overgrep ved svømmebassenget i tre forskjellige hendelser. Tre menn ble varetektsfengslet, inkludert en 23 år gammel syrisk innvandrer.

I en hendelse skal to menn på 22 og 23 år ha nærmet seg ei 12 år gammel jente og begynt å tafse på henne. De to mennene ble arrestert. Statsadvokaten identifiserte en av mennene som en 23 år gammel syrisk migrant, som er siktet i saken, ifølge avisen Bild.

Dagen etter befølte fire menn i alderen 20 til 30 år til sammen fire jenter på 13, 14 og 15 år. Politiet pågrep en 29 år gammel mistenkt som dommeren allerede har løslatt.

Det er uklart om de andre mistenkte hadde innvandrerbakgrunn. Tyske myndigheter frigir ikke etnisiteten eller bakgrunnen til mistenkte med tysk statsborgerskap.

Migranter som begår seksuell vold og overgrep i bassenganlegg og badehus har derimot blitt et stort problem i Tyskland. Dette har økt etter at regjeringen Merkel i 2015–2016 slapp inn store mengder med muslimske mannlige immigranter.

Problemet er heller ikke unikt for Tyskland. Det finnes nå i flere europeiske land. I Lund i Sverige ble en familiefar brutalt overfalt og påført varige skader etter å ha anmeldt at to innvandrere seksuelt trakasserte ei 11 år gammel jente.

I 2022 ble tre 12 år gamle jenter utsatt for seksuelle overgrep i det offentlige svømmebassenget Kaufbeuren i Bayern av ei gruppe på seks eldre tenåringer beskrevet som å ha mørk hud og snakke gebrokkent tysk. Politiet leter fortsatt etter de mistenkte.

Berlin har opplevd flere masseslagsmål som involverte menn fra Midtøsten, inkludert en hendelse som ble fanget på film og endte opp med å gå viralt.

Vold i tyske utendørs svømmebasseng har også alarmert forbundet for tyske svømmehall-ansvarlige i en slik grad at presidenten, Peter Harzheim, sa at han ikke lenger kunne anbefale at familier besøker slike anlegg i helgene. Mens han snakket med Bild TV, hevdet Harzheim at han ville «oppføre seg uansvarlig» hvis han deltok i et utendørsbasseng med sine egne tre barnebarn.

Samtidig har Tyskland satt en ny rekord i gjengvoldtekter. Disse skjer nå minst to ganger hver dag i gjennomsnitt.

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

15 år gammel spiller slått i hjel etter fotball­kamp i ungdoms­turnering i Tyskland

Angela Merkel tildelt nok en pris fra FN for å slippe inn migranter

Lund: To menn dømt for grovt overfall på familiefar ved badehus

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.