Etter en rekke voldelige hendelser ved offentlige svømmebassenger, vil politiet i Tyskland ha strengere regler for hvem som får bruke bassengene.

– Inngangskriteriene må være strengere. Og disse bør støttes av private sikkerhetsselskaper slik at reglene blir gjort klare fra man går inn, sier Jochen Kopelke i politiets fagforening til RND.

Hver sommer må politiet gripe inn i voldelige hendelser og masseslagsmål ved utebassenger over hele Tyskland, og denne sommeren ser ikke ut til å bli et unntak.

I forrige uke måtte Berlin-politiet troppe opp ved et basseng for andre gang på to uker, da en krangel eskalerte til et slagsmål mellom rundt 30 personer. Dagen før fikk en 24-åring lettere stikkskader etter et slagsmål med rundt 40 involverte i Mannheim.

Politiet mener at det må åpnes for at folk kan nektes adgang til bassengene over lengre tid, og at det blir lavere terskel for å gjøre dette.

– I tillegg bør videoovervåking føre til ytterligere avskrekking, sier Kopelke.

Tyskland: Utbredt seksuell trakassering av kvinner i offentlige svømme­basseng og badehus

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

15 år gammel spiller slått i hjel etter fotball­kamp i ungdoms­turnering i Tyskland

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.