Åtte utenlandske statsborgere er arrestert for å ha omringet og seksuelt antastet ei 13 år gammel jente i et svømmebasseng i Köln i Tyskland. Jenta klarte til slutt å komme seg løs, og varslet umiddelbart badevakten om saken. Han ringte politiet, som kom med sju patruljebiler og fant de mistenkte ved utgangen av bassenget.

En talsmann for KölnBäder bekrefter hendelsen. «Våre ansatte ble snakket til og reagerte rolig», sier han.

Tre av de antatte gjerningsmennene er 16 og 21 år. De to andre mistenkte er 22 og 26 år gamle. De unge mennene bor i Rheinland. Tre av dem har tyrkisk statsborgerskap og fire har syrisk statsborgerskap. Den 16 år gamle ungdommen som skal ha vært mest aggressiv mot jenta er iraker.

Etterforskningen er fortsatt i sin tidlige fase. Det er uklart hvor langt det seksuelle overgrepet gikk, men den 16 år gamle irakeren er allerede siktet for seksuelle overgrep.

«Alle avhørene er fortsatt under behandling. Det tar selvfølgelig tid», sier en talsmann for politiet. De mistenkte er allerede løslatt etter å ha fått identifiseringen sin behandlet.

Ifølge politiet finnes det også et mannlig vitne som så hendelsen og ga opplysninger om den. Politiet leter nå etter flere vitner.

Migranter som begår vold eller seksuelt trakasserer kvinner i bassenganlegg og badehus er blitt et stort problem i Tyskland de siste årene. Berlin har opplevd flere masseslagsmål som involverte menn fra Midtøsten. Etter en rekke voldelige episoder ved offentlige svømmebassenger, vil politiet ha strengere regler for hvem som får bruke bassengene.

Ansatte ved et utendørs svømmebassengkompleks i Berlin skrev i sommer et brev til avisen Der Tagesspiegel. De klaget der over gjerningsmenn de beskriver som «hovedsakelig arabiske migranter og tsjetsjenere» som driver med seksuell trakassering av kvinner og masseslagsmål på stedet. De griser også til og er uhygieniske.

Brevet kom etter at nok et slagsmål brøt ut mellom migrantungdom ved Berlin Columbiabad i bydelen Neukölln. Dette resulterte i at det populære offentlige bassenget ble renset for besøkende og stengt tidlig. Komplekset lider av personalmangel etter at en rekke ansatte ble sykmeldt av stress. Ansatte snakker om «psykisk terror».

Gruppevoldtekter nådde også en ny rekord i Tyskland i 2022. Da ble det registrert mer enn to gjengvoldtekter om dagen i gjennomsnitt.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.