Tilfellene av utlendingers seksuelle påtrengenhet i Köln og andre steder i Tyskland ser ikke ut til å ha noen ende.

Politiet i Köln arresterte sist helg seks menn i alderen 17 til 45 år, hvorav fem av dem er asylsøkere til Tyskland, mistenkt for å ha befølt en tolv år gammel jente i et svømmebasseng i bydelen Zündorf i utkanten av metropolen, skriver General-Anzeiger.

Jenta meldte selv fra til badevakten om det inntrufne, som skjedde ved enden av en vannsklie, hvor mennene hadde stimlet seg sammen, og den eldste tafset på den øvre delen av badetøyet hennes. Politiet ble straks tilkalt.

De seks arresterte mennene kommer fra Afghanistan, Syria og Irak, og er 17, 19, 22, 23, 24 og 45 år gamle. […] For fem av de seks gjerningsmennenes vedkommende dreier det seg om asylsøkere.

De seks ble forholdsvis raskt satt på frifot igjen, og politiet etterlyser vitner. En talsperson for det offentlige badet uttaler at det dreier seg om et enkelttilfelle.

Akkurat dét står kanskje ikke hundre prosent til troende i lys av at tyske svømmehaller har begynt å sette opp skilt med piktogrammer i den hensikt å meddele at kvinner i badetøy ikke er fritt vilt, ei heller med hendelsene på nyttårsaften som bakteppe – eller de seksuelle overgrepene i tyske asylmottak, eller gutteflokkene i kjøpesentrene i Kiel, eller …

zuendorfbad_565
Fint anlegg, men man må passe på jentene sine.

I et svømmeanlegg i Bornheim, også i Köln-distriktet, ble det ellers nylig innført et midlertidig forbud mot mannlige asylsøkere som følge av seksuelle overgrep, først og fremst i form av gester og verbale tilnærmelser, men også et tilfelle av tafsing. I uken som gikk ble det også begått et grovt seksuelt overgrep i et badeanlegg i Norderstedt utenfor Hamburg.

Nyheter av denne typen gjør naturligvis at folk tar sine forholdsregler, uansett om de protesterer mot fenomenet eller ikke. I resignasjon over utviklingen orker man heller ikke i lengden å gjøre det til noen vedvarende offentlig skandale.

Når påtrengenheten blir møtt med resignasjon lenge nok, kan noen før eller senere bestemme seg for å slå tilbake på den resignertes vegne. Da kan man igjen påregne offentlig skandale, over det sekundære problemet – frukten av ens egen passivitet.

 

General-Anzeiger

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂