Skjermdump: Anabel Schunke / X

I de offentlige svømmebassengene i Köln skal det heretter henges opp plakater som forkynner at seksuell trakassering av andre badende er forbudt, og der publikum oppfordres om å melde fra til personalet dersom de blir vitne til noe slikt.

Det er et nettverk i Köln for beskyttelse av barn og unge mot seksuell trakassering i svømmehaller, som står bak kampanjen, det plakatene er laget av den Köln-baserte illustratøren Dorothee Wolters, melder Kölner Stadt-Anzeiger.

Alle barn og unge har rett til å føle seg trygge i svømmehallen, og dette skal kampanjen formidle, heter det fra nettverket, som også understreker at det å si fra ikke er å tyste.

Plakatene har høstet skarp harselas i sosiale medier, fordi de ikke gir et realistisk bilde av hvem som trakasserer hvem.

X skriver den tyske skribenten og influenseren Anabel Schunke:

Den nye kampanjen mot seksuell trakassering i Kölns svømmehaller ble lansert i dag.

Hva er påfallende?

Begge jentene/ofrene har mørkt hår og tilsynelatende mørkere hud.

Rumpetafseren er naturlig blond og lys i huden. Og selv på dytteplakaten behøves det et blondt alibi for å våge å sette en mørkhåret medskyldig ved siden av.

Plakatene beskriver hele den naiviteten og den tvangsmessige politiske korrektheten som tyske politikere og mange andre ser på problemet med. De skildrer en virkelighet som for lengst har opphørt å eksistere i tyske friluftsbad.

Året er 2024. Det har gått åtte år mellom de første tåpelig naive piktogrammene og andre kampanjer mot seksuell trakassering i utendørsbassenger. Blant disse var innovative ideer som tatoveringer som kvinner skulle klistre på seg for å avskrekke overgripere.

Vi er tydeligvis fortsatt på dette stadiet i dag. Og skattebetalernes penger kastes ut til noe slikt. Det vil helt sikkert imponere Mohammed og Abdul.

Mer enn 100 av 300 ansatte i Kölns offentlig bad har deltatt i et opplæringsprogram for å bevisstgjøres på hvordan de skal reagere hensiktsmessig på krenkende situasjoner, og når det er fornuftig å ringe politiet, skriver Kölner Stadt-Anzeiger.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.