Foto: Tobi 87 / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Tysk politi har nyttårsaften pågrepet tre personer som mistenkes for å ha planlagt et terrorangrep mot Kölnerdomen. Pågrepelsene fant sted i Duisburg, Herne og Nörvenich melder Die Welt.

Mannen fra Tadsjikistan som julaften ble pågrepet i den samme saken, er en del av et større nettverk med forgreninger både i og utenfor Tyskland, skriver den tyske avisen.

Angrepet skulle ha vært gjennomført med en bil, sa Kölns politisjef Johannes Hermanns under en pressekonferanse. «Vi vet ikke hvordan», sa sjefen for Kölns trafikkpoliti, Frank Wißbaum.

Islamistiske ekstremister har alltid vært aktive, men i øyeblikket er de mer aktive enn vanlig, sier delstaten Nordrhein-Westfalens innenriksminister Herbert Reul (CDU).

Rundt ett tusen politifolk er utplassert rundt Kölnerdomen denne nyttårsaftenen. «Jeg tror du kan feire i Köln», sier Reul.

Også i Wien i Østerrike har sikkerhetsmyndighetene blitt tipset om et mulig angrep mot en kirke, og i den forbindelse ble to menn og en kvinne satt i varetekt lille julaften, skriver Die Welt.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.