«Wir haben den falschen Mann»: Politiet i Berlin tror nå at man har arrestert feil mann. Terroristen er fremdeles på frifot, og han er bevæpnet.

«Vi har tatt feil mann,» sier politiet til Die Welt. «Og da er situasjonen helt endret. Den virkelige gjerningsmannen er fremdeles på frifot, bevæpnet, og kan forårsake mer skade.»

Die Welt viser til «høytstående sikkerhetskilder».

Tyske myndigheter kan ikke bekrefte at de har pågrepet riktig mann.

Man har heller ikke spor etter andre gjerningsmenn, skriver Bild i kveld. Dermed er alt fremdeles helt åpent om gjerningsmannen.

På en pressekonferanse i ettermiddag sa riksadvokat Peter Frank at man ikke er sikker på om mannen som ble pågrepet i går kveld står bak Berlin-angrepet. Man vet heller ikke om det dreier seg om en eller flere gjerningsmenn.

Sjefen for kriminalpolitiet Holger Münch sier man må gå ut fra at en bevæpnet gjerningsmann er på frifot: «Vi er i høyeste beredskap.»

Politiet pågrep i går kveld en mistenkt mann to kilometer fra åstedet,  julemarkedet i Berlin. Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière bekreftet på en pressekonferanse klokken 13 at mannen er asylsøker fra Pakistan – og at han ikke sto oppført i noe terror-register.

berlinterror-politimann

Men i dramatisk vending sa Berlins politisjef Klaus Kandt på en ny pressekonferanse 13.30 at det er usikkert om den pågrepne mannen sto bak angrepet. Dette bekreftes nå tilsynelatende av Die Welts politi-kilder. Den pågrepne pakistaneren har hele tiden påstått seg uskyldig.

Etterforskningen kan synes å bekrefte dette. Mannen i passasjersetet ble skutt, men det er ikke påvist kruttslam på den anholdte. Han bar heller ikke preg av å ha vært i slåsskamp, sier en høytstående kilde i etterforskningen til Der Spiegel.

Nyhetsbyrået dpa melder at det ble funnet klær med blodflekker i lastebilens kabin, mens mannen som ble arrestert like etter angrepet ikke hadde noen blodflekker på seg, ifølge sikkerhetskilder. Han hadde heller ikke noe våpen, skriver Tagesspiegel.

Politiet ber folk være årvåkne og å rapportere mistenkelig oppførsel. Det advares mot å gripe inn dersom man oppdager noe suspekt.

 

Oppdateres

Die Welt

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.