To bystyrepolitikere for partiet Alternativ for Tyskland (AfD) ble angrepet av bevæpnede gjerningspersoner utenfor en kafé i sentrum av Karlsruhe lørdag. Dermed er tre politikere fra AfD blitt utsatt for voldelige angrep i løpet av få timer.

Det er bare noen timer siden Hans-Jürgen Zickler (70) plutselig ble slått ned av en 47 år gammel gjerningsperson ved en valgbod i byen Dresden.

Nytt angrep mot tysk AfD-politiker

Nok en gang har flere tyske politikere over hele landet blitt angrepet. I Karlsruhe ble to byrådsmedlemmer i AfD angrepet av maskerte gjerningsmenn foran en kafé i sentrum lørdag.

Tre personer, inkludert de to byrådsmedlemmene, ble lettere skadet, sa en talsmann for politiet i Karlsruhe til nyhetsbyrået dpa på kvelden. De tre ble behandlet på stedet. Politiet arresterte midlertidig fem personer og løslot dem etter å ha fastslått deres personalia. Andre mistenkte gjerningsmenn flyktet, skriver Die Welt.

Ifølge AfD ble de to angrepet med balltre, noe politiet verken kan avkrefte eller bekrefte.

AfD fra Karlsruhe kommunestyre sier angrepet kom fra den venstreradikale scenen, og at rundt ti personer var involvert.

Det antydes på sosiale medier at Antifa sto bak angrepet, men dette er ikke bekreftet av andre kilder som Document har sjekket.

Opptakten til helgas EU-valg har vært preget av en rekke angrep mot politikere, flere av dem i Tyskland. Angrepet i Karlsruhe er det tredje mot AfD-politikere denne uka.

Det var ytterligere to angrep på politikere fredag. I Bargteheide, Schleswig-Holstein, inviterte SPD folk til valgkamp under slagordet «Vi lager kebab til 3 euro igjen» og delte ut kuponger for rabattert kebab.

I følge SPDs regionforening var også SPD-forbundsdagsmedlem Bengt Bergt og EU-kandidat Fabian Vehlies til stede. Partiet fortalte lørdag at fyrverkeri ble kastet inn i en gruppe mennesker. Bergt ble nesten truffet av fyrverkeriet, som detonerte bare et lite stykke unna ham. Ingen ble skadet.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.