En lokalpolitiker for det tyske partiet AfD ble tirsdag kveld angrepet med kniv i Mannheim.

Dette skjer knapt en uke etter at en afghansk islamist drepte en politimann og såret flere andre med kniv i samme by, skriver Bild.

En kommunestyrerepresentant for AfD ble angrepet og skadet med kniv i byen i Baden-Württemberg sent tirsdag kveld – bare syv dager etter drapet på en politibetjent. En av de tre gjerningsmennene skal ha blitt arrestert samme kveld.

Hendelsen skjedde kl. 22.45 i nærheten av et torg etter at AfD-kandidaten hadde oppdaget at plakater for partiet ble revet ned på fersk gjerning. Da politikeren grep inn for å stanse vandalismen ble han angrepet med kniv.

AfD-politikeren er fortsatt på sykehus, og har ifølge distriktsforeningen blitt påført kuttskader.

En talsmann or AfD beskriver angrepet som et angrep fra venstreekstremister. Opplysningene kunne ennå ikke bekreftes offisielt.

– Vi er sjokkerte og forferdet, sier AfDs delstatsformann Markus Frohnmaier.

Det var vært flere voldelige angrep mot politikere og anti-islamske aktivister i Tyskland den siste tiden, og enkelte mener at det tyske samholdet er i ferd med å smuldre opp.

Tyskland delte ut rundt 200.000 nye statsborgerskap i 2023. Dette er et høyt tall, men man bør merke seg at antallet nye statsborgerskap i Norge i 2023 er omtrent tre ganger så høyt per capita.

Utenriksminister Annalena Baerbock advarer mot å bruke voldshendelsene som et tema i debatten om masseinnvandring.

NTB fokuserer på at partiet AfD den siste tiden har vært i flere skandaler, som har ført til at deres to toppkandidater til EU-parlamentsvalget har avlyst valgkampen.

Man undres: Mener NTB at AfD-politikere dermed fortjener å bli angrepet med kniv?

Les også:

Tysklands sosiale orden er i ferd med å smuldre opp

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.