Det har vært et nytt knivangrep mot politiet i Tyskland. En afghaner (22) gikk onsdag kveld til angrep på flere tjenestemenn med en kjøkkenkniv.

«Onsdag kveld meldte en 49 år gammel tysk bussjåfør i Bergen at en mann hadde sparket på bussen hans. Han hadde også observert at mannen tilsynelatende kuttet opp valgplakater med en kjøkkenkniv», sier en talskvinne for politiet til BILD torsdag.

Politiet kom til stedet kort tid senere og fant den aggressive bråkmakeren. De ba ham om å legge fra seg kniven.

Men den unge afghaneren ignorerte kommandoen, og gikk i stedet til angrep på politibetjentene med kjøkkenkniven. Politiet klarte imidlertid å overmanne ham., og ble ikke skadet i angrepet.

Afghaneren ble pågrepet og brakt til sykehuset i Stralsund etter kort behandling av legevaktslegen.

Politiets talskvinne sier til BILD:

«Kniven var en kjøkkenkniv med et fast blad på 11,5 centimeter. Den ble konfiskert.»

Det ble tatt ut tiltale for mistanke om skadeverk og forsøk på skadeverk, samt motstand mot og angrep på polititjenestemenn.

Dette føyer seg inn i en bølge av islamistiske angrep i Tyskland. Forrige fredag gikk en afghansk flyktning (25) til angrep på en politibetjent (29) i Mannheim med kniv. Den unge politimannen døde to dager senere på sykehus. Saken vakte forferdelse over hele landet.

Tirsdag ble Mannheim ble en  kommunestyrerepresentant for AfD angrepet med kniv og skadet – bare fem dager etter politidrapet.

Tysklands sosiale orden er i ferd med å smuldre opp. Store deler av Vest-Europa følger etter.

Om kun åtte dager starter fotball-EM i Tyskland. Mange frykter at mesterskapet vil bli preget av vold og i verste fall terror.

Les også:

Tysklands sosiale orden er i ferd med å smuldre opp

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.