Flere tilskuere og en politibetjent ble knivstukket i et angrep på en demonstrasjon mot islam i Mannheim i Tyskland. Angrepet ble direktesendt på YouTube i dag morges.

Den anti-islamistiske kampanjen til Michael Stuerzenberger talte på et arrangement av Citizens’ Movement Pax Europa (BPE) – en gruppe som tar til orde mot islamiseringen av Europa.

En mann kledd i en mørk hettejakke og treningsdress trakk en kniv og gikk til angrep på Stuerzenberger. Stuerzenberger ble lagt i bakken og gjerningsmannen begynte å svinge et stort knivblad mot ham, noe som førte til livredde skrik fra tilskuere.

Folk som sto rundt forsøkte å dra knivmannen vekk fra offeret, men den potensielle morderen kom seg fri og forsøkte å knivstikke på nytt.

Enda en person ble knivstukket før politiet kom til stedet.

En politibetjent prøvde å dra knivmannen vekk, men fikk ikke kontroll over knivbladet, noe som ga angriperen anledning til også å knivstikke politibetjenten.

Da knivmannen ikke reagerte på noen ordre fra politiet, skjøt de ham på få meters avstand. Den britiske avisen The Mirror opplyser om at gjerningspersonen døde av skuddet.

Det grusomme angrepet ble filmet i sin helhet av en kameramann som livestreamet arrangementet på YouTube.

Politiet måtte skyte knivstikkeren for å hindre ham i å drepe en av deres kollegaer:

Venstresiden legger skylden på «det hatefulle språket» og ikke på islamisten som knivstakk. Fra X (Twitter) sakser vi:

Den fremtredende antimuslimske hatpredikanten Michael #Stuerzenberger, kjent for rasistiske fakta og islamofobisk hets, var vitne til en konfrontasjon i #Mannheim. Du kan se hva brutaliseringen av språket fra AfD fører til.

«Se hva du fikk ham til å gjøre». Mannen med kniven renvaskes – det er en forståelse av ham som offer og da skal han tydeligvis ha rett til å drepe mennesker som er krititiske til den islamske innvandringen i Europa.

GB News rapporterte om angrepet slik:

 

Tyske Bild skriver om Stürzenberger:

Michael Stürzenberger (59) har en uvanlig biografi: Han ble født i Bad Kissingen i 1964, studerte statsvitenskap og historie ved Ludwig Maximilians-universitetet i München, jobbet som journalist ved RTL og Sat1 – før han jobbet for CSU.

Ifølge hans egne uttalelser skjedde et sentralt øyeblikk i livet hans i 2008: Stürzenbergers venn Ralph Burkei døde i de islamistiske terrorangrepene i Mumbai. Etterpå ble Stürzenberger stadig mer radikalisert, forlot CSU og meldte seg inn i «Die Freiheit»-partiet.

Han kjempet mot en stor moske i München, samlet inn titusenvis av underskrifter, stilte til valg, advarte mot «islamisering» av Tyskland og demonstrerte side om side med NPD-tjenestemenn. Som anti-islam-aktivist dukket Stürzenberger ofte opp på stevner, inkludert de fra Pegida-grenene.

Han anklager tyske politikere for ikke å ta farene som følger av islam på alvor. Han sammenligner Koranen med Adolf Hitlers Mein Kampf. Stürzenberger beskriver seg selv som pro-Israel og tar parti med Ukraina.
Det bayerske statskontoret for beskyttelse av grunnloven har overvåket ham siden mars 2013.

Daily Mail  Sky News  The Mirror  Bild

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.