I en video på TikTok hyller «imam Meta» terroristen som angrep en anti-islamsk demonstrasjon i Mannheim den 31. mai. Stillbilde: Bild.

Etter at en 25 år gammel afghaner angrep en en anti-islamsk demonstrasjon i Mannheim i Tyskland fredag, og skadet islam­kritikeren Michael Stürzenberger og en politimann alvorlig med en kniv, har en islamist som kaller seg «imam Meta» gått ut i en video på sosiale medier med oppfordring til drap på alle islam­­kritikere og eks-muslimer.

Hatpredikanten identifiseres ikke og tilsynelatende er han heller ikke pågrepet, men tysk politi vet hvem han er, skriver Bild.

Den tyske avisen har valgt å offentliggjøre videoen, som blant annet er blitt spredt på TikTok, der den siden er blitt tatt ned.

«Imamen» snakker tysk på videoen, og Bild siterer ham:

«Gutter, endelig gode nyheter: Denne Stürzenberger ble knivstukket. Inshallah, gutten som knivstakk ham får det høyeste trinnet i paradiset. Jeg sverger til Allah, jeg skal sende deg penger, min venn. Jeg skal sende deg penger. Jeg sender deg mat, jeg sender deg drikke, jeg sender deg alt, Inshallah dette er hva som skjer med eks-muslimer (…). Inshallah, enhver kritiker av islam. Enhver som kritiserer islam.»

Igjen og igjen lar han en imaginær kniv suse ned med massiv kraft og som i et vanvidd: «Bam, bamm, bammm …»

«Og denne tyrkeren også, denne tyrkeren med sin hatt, med sin jævla Atatürk, vent og se, du skal også få se, din jævla skitne tyrker. Islam, alle islamhatere, alle islamhatere, det er det som vil skje med kniv.»

«Bam, bamm, bammm…»

Han forherliger også angrepet på politiet:

«Digga, jeg sverger ved Allah, han er mitt forbilde. Denne gutten er mitt forbilde. Han stikker til og med politiet i nakken.»

«Bam, bamm, bammm…»

Bild har vist videoen til flere politikere, som reagerer med avsky og sverger at mannen skal få med rettsapparatet å gjøre.

Den tyske avisen kommenterer likevel:

Hvor trygg må ikke denne hatpredikanten føle seg i Tyskland? Hvor lite frykter han vår rettsstat?

I videoen truer hatpredikanten også Israel, skriver Bild.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.