Et ICE-tog mellom Regensburg og Nürnberg står på stasjonen i Seubersdorf etter et knivangrep på toget den 6. november 2021. Foto: Vifogra / DPA via AP / NTB.

Islamisten som den 6. november 2021 knivstakk og skadet tre personer på et ICE-tog mellom Regensburg og Nürnberg i Tyskland, ble rett før jul dømt til 14 års fengsel i Oberlandesgericht i München.

Dommeren i saken fastslår at mannen identifisert som Abdalrahman A. ønsket å drepe så mange ikke-muslimer som mulig, og at måten angrepet ble utført på er konsistent med et jihadist-angrep, melder Süddeutsche Zeitung.

Den dømte jihadisten, som ble funnet skyldig i tre drapsforsøk, virket ikke preget hverken av dommen eller det han hadde gjort, skriver den tyske avisen. Abdalrahman A.s tredje offer ble knivstukket gjentatte ganger i hodet og ble påført kraniebrudd og hjerneblødning i tillegg til sår i mage- og brystregionen.

Ugjerningsmannen, en palestiner som kom til Tyskland fra Syria, stanset angrepet på tredjemann kun fordi han var overbevist om at denne var så hardt skadet at han kom til å dø, fastslår dommeren.

Abdalrahman A. viste tegn til forvirring da politiet siden pågrep ham på toget, og er blitt undersøkt av sju psykiatere, men retten fant ikke desto mindre at han var tilregnelig og at angrepet var motivert av en radikal islamistisk og jihadistisk holdning. I de første presseoppslagene het det da også at politiet utelukket en terroristisk motivasjon, en opplysning som siden ble fjernet.

Retten mener at han ikke tilhørte noe islamistisk nettverk, til tross for at han frekventerte en moské i Passau som den tyske innenlandske sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz har klassifisert som salafistisk, og selv hadde planlagt å slutte seg til jihad i Syria.

Abdalrahman A. pleide å formane folk til å leve strengt etter islams regler, fortalte vitner i saken mot ham.

Etterforskerne fant flere titalls videoer på ugjerningsmannens mobiltelefon, som blant annet innehold oppfordringer fra den islamske staten (IS) til å drepe vantro. En av videoene oppfordret spesielt til å slakte vantro med kniv, skriver Süddeutsche Zeitung.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.