Tyske politifolk hedrer minnet om kollegaen som ble skadet i knivangrepet i Mannheim den 31. mai og siden døde av skadene den 2. juni. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

I Tyskland går folk i demonstrasjonstog for klimaet eller mot AfD, men når en islamist dreper en politimann, kommer det ingen demonstrasjon mot islamisme, skriver den tyske journalisten Gunnar Schupelius i B.Z..

Den 25 år gamle afghaneren Suleiman A.s brutale knivangrep på den 29 år gamle politimannen Rouven L. har rystet tysk offentlighet, og fra politisk hold er det kommet en osean av svulstige erklæringer.

Tyske myndigheter nøler med å fastslå at motivet er islamistisk, kanskje for å unngå at folket hever stemmen mot islamismen når den en sjelden gang blir filmet i aksjon.

Men Schupelius henger bjellen på katten:

Suleiman har bodd i Tyskland siden 2014. Han bærer fundamentalistenes skjegg, som ikke er striglet. Han ser ut til å ha blitt radikalisert på internett eller i en moské. Han har sluttet seg til et morderisk miljø av islamister som dreper jøder, kristne og frafalne muslimer over hele verden, og som arbeider for et islamsk diktatur som det i Afghanistan.

Afghaneren er ikke den eneste som er mordlysten på islams vegne:

I Mannheim på fredag ønsket afghaneren Suleiman A. (25) å drepe så mange mennesker som mulig. En radikal muslimsk predikant hyllet drapsmannen på plattformen TikTok: «Digga, jeg sverger til Allah, denne gutten er mitt forbilde. Han knivstikker til og med politimannen i halsen.»

Det viser seg at det allerede hadde kommet faresignaler fra 25-åringen:

Suleiman A. bodde sammen med sin kone og to barn i Heppenheim i Hessen (Bergstrasse, Odenwald). Mine kolleger var der og ville snakke med kona, men hun var forsvunnet. En nabo sa om Suleiman A.: «Han var upåfallende. Men nylig, for omtrent et år siden, la jeg merke til at han hadde forandret seg. Han pleide å være hjelpsom, men så ble han plutselig kaldere. Han var plutselig mer tilbaketrukket og også mer aggressiv.»

Radikal islam er en dødelig fare, men den behandles med silkehansker, og det gjør den enda farligere, fastslår Schupelius. Det er mye lettere å demonstrere mot dem som ble filmet mens de ropte «vekk med utlendinger» på ferieøya Sylt.

Det snakkes mye om å beskytte «demokratiet», men det beskyttes aldri mot de største truslene.

I stedet fortsetter man å fremheve «mangfoldet». Etter politimannens død sier Mannheims borgermester Christian Specht (CDU):

«Jeg ber dere alle: La oss stoppe opp i møte med denne tragiske utviklingen og arbeide sammen for å forene bysamfunnet vårt i all dets mangfold og unngå enhver splittelse!»

Nice try, Specht. Men landet ditt og resten av Vest-Europa har vært splittet gjennom hele innvandringsrevolusjonen, og erfaringen viser at det ikke finnes forening i det hyllede mangfoldet.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.