To ukrainske flyktninger i tenårene er i Tyskland blitt knivstukket til døde av unge migranter med bakgrunn fra Midtøsten. Dette melder Remix News.

Artem Kozachenko, en 18 år gammel ukrainsk flyktning og aspirerende basketballspiller, har dødd etter å ha blitt knivstukket i et blodig angrep i byen Oberhausen tidligere denne måneden.

Kozachenko ble innlagt på sykehus med alvorlige stikkskader etter at han og lagkameratene ble angrepet av utenlandske ungdommer på kvelden søndag 11. februar da de skulle hjem fra trening.

Vennen hans, 17 år gamle Volodymyr Yermakov, døde på stedet mens Kozachenko ble hastet til akuttbehandling. Artem Kozachenko døde likevel av skadene noen dager seinere.

«Artem har vært på intensivavdeling på sykehuset siden det brutale angrepet i Oberhausen», skrev ART Giants, det lokale basketballaget begge tenåringene spilte for, på Instagram. «Dessverre, i løpet av de siste dagene, ble tilstanden hans så betydelig forverret at legene ikke kunne gjøre noe mer for ham», la de til.

Nyheten om knivstikkingene ble først rapportert av Kyiv Basketball Federation i et innlegg på sosiale medier kvelden etter angrepet, der de hevdet at de unge basketballspillerne «ble angrepet med kniver på gata bare fordi de var ukrainere».

Forbundet la til at ifølge foreløpig informasjon, «er de kriminelle åtte unge mennesker med arabisk utseende».

Den 15 år gamle antatte gjerningsmannen skal ha stukket de to ukrainerne ni ganger i brystet og magen med kniv. Ifølge politiet ble to andre ungdommer, en syrer (14) og ei tysk-libanesisk jente (13), alvorlig skadet i krangelen.

Den tyske avisen Bild rapporterer at den mistenkte hovedgjerningsmannen, en tysk-tyrkisk student (15), var godt kjent for politiet fra tidligere voldskriminalitet.

Til tross for den etniske profilen til ofrene og de mistenkte, sier tysk politi at de ikke behandler hendelsen som et politisk motivert angrep, ifølge t-online.

Partiet Alternativ for Tyskland (AfD) ga ut en uttalelse etter dødsfallet til det andre offeret, der de beskrev hendelsen som bevis på den «brutale hverdagsvolden som de etablerte partiene og media liker å svøpe i stillhet».

Tyskland: Tenåring slått i hjel av arabere

I et annet angrep i Tyskland noen dager tidligere ble 16 år gamle Filipp S. slått og sparket til han var hjernedød av rundt 15 ungdommer med arabisk opprinnelse.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.