Politi ved Oslo S i forbindelse med en tidligere knivepisode. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En 17 år gammel gutt er alvorlig skadd etter en knivstikking på Oslo S søndag kveld. Politiet er på stedet med flere patruljer og har anholdt én person.

Området omkring Oslo sentralbanestasjon, Oslo S, er blant Norges mest voldsutsatte.

Søndag ettermiddag bekreftes dette inntrykket, gjennom meldingen om nok en knivstikking, og en alvorlig sådan.

NTB beretter at en 17 år gammel gutt er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket med kniv i det aktuelle området.

Han skal ha blitt stukket flere ganger, og angrepet bærer dermed preg av å være et drapsforsøk. Mange knivstikk vil uansett være uansett være en blodig og stygg affære.

Politiet er på stedet med flere patruljer og har anholdt én person

– Vi fant en gutt på 17 år som var knivstukket flere steder. Han er tatt hånd om og kjørt til sykehus, sier innsatsleder Anders Rønning i politiet til Aftenposten.

Fornærmede var våken og snakket med politiet da de ankom stedet. Personen som politiet har anholdt, er også en ung mann.

Hendelsen fant sted i 18.30-tiden. Politiet mener de involverte muligens kjenner hverandre, og at det dermed ikke skal være fare for andre i området.

Rønning sier til TV 2 at politiet etterforsker saken opp mot spesifikke navn, og at de har et aktivt, pågående søk etter flere gjerningspersoner.

Knivstikkingen skal ha skjedd inne i en taxi like utenfor sentralbanestasjonen, ifølge Aftenposten. Deler av taxiholdeplassen utenfor Oslo S er sperret av.

Politiet har ifølge NRK beslaglagt en kniv som de mener er gjerningsvåpenet, samt avhørt vitner og hentet inn videomateriale.

Tidligere har det ofte vært rivaliserende gjenger/grupper av innvandrerungdommer som «gjør opp» med hverandre i og omkring dette området.

Mange av disse er gjerne bevæpnet med kniv, og oppgjørene kan bli blodige og potensielt dødelige.

Det er ikke bekreftet om det er snakk om et slikt oppgjør i dette seneste tilfellet. Politiet er sparsomme med opplysninger om de involverte.

Det er ikke lenge siden mediene rapporterte om en annen, liknende sak i samme område, se artikkel under.

Les også: 

To unge gutter pågrepet for ransforsøk med kniv i Oslo

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.