Politi i avgangshallen på Oslo S etter den seneste knivstikkingen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Den andre siktede er også løslatt etter å ha erkjent straffskyld for knivstikkingen på Oslo S fredag kveld. Dermed er begge siktede på frifot.

Politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård bekrefter til NRK at den andre siktede fikk gå lørdag kveld.

– Han erkjenner straffskyld for grov kroppsskade, forteller politiadvokaten til kanalen.

En 17 år gammel gutt ble alvorlig skadd da han ble knivstukket inne på Oslo S fredag kveld. Flere personer ble sett løpende fra stedet etter hendelsen, opplyser NTB.

Oslos sentralbanestasjon fremstår nå mer og mer som et åsted for vold og kriminalitet, enn som et normalt reiseknutepunkt. Det er alt annet enn trygghet som forbindes med å oppholde seg her for vanlige reisende.

Den første siktede ble løslatt litt tidligere på lørdag. Han ønsket ikke å forklare seg for politiet, men siktelsen består.

Knivstikkingen på fredag var den tredje i rekken på Oslo S denne uken. Onsdag ble to 17-åringer stukket ned, og den ene av dem ble alvorlig skadd.

Mange vil reagere på at siktede i så grove voldssaker raskt slippes på frifot, fremfor å beholdes fengslet. Nå er de igjen ute, og de færreste tror deres kriminelle atferdsmønster er vesentlig endret siden den nylige voldsdåden de begikk.

På den ene siden betyr det utrygghet for folk flest at slike ferdes fritt omkring, som om ingenting har skjedd.

På den annen side får voldsutøverne selv et signal om at deres handlinger ikke tas særlig på alvor av samfunnet. Det er bare å fortsette som før.

Når sakene etter hvert kommer opp for domstolen, gis det gjerne milde straffer, basert på ung alder, vanskelige oppvekstvilkår, trangboddhet osv. Samfunnsstraff og betinget dom er vanlig. Dommerne er fulle av empati og forståelse.

Det skapes et inntrykk av at politiets innsats mot slik kriminalitet har spilt totalt falitt, man har bare gitt opp.

Les også: 

Ny alvorlig knivstikking på Oslo S

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.