Sians bil etter påkjørselen. Foto: Annika Byrde / NTB

De to kvinnene som er siktet etter påkjørselen av en bil med Sian-medlemmer i Oslo, er ennå ikke avhørt – ti dager etter hendelsen.

Det er NTB som melder om denne ikke spesielt raske fremdriften i saken.

– Det er ingen endring siden før helga, opplyser politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det var lørdag 2. juli at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil på E6 der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. Det var totalt fem personer i Sian-bilen, som havnet på taket. Fire av dem ble kjørt til legevakta og én ble kjørt til sykehus. Ingen ble livstruende skadd, selv om hendelsen raskt kunne fått en dødelig utgang.

Kort tid før påkjørselen ble en koran påtent i et veikryss på Mortensrud i Oslo. Begge kvinnene var til stede da koranen ble brent. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Kvinnen som kjørte bilen, er siktet for grov kroppsskade. Passasjeren er siktet for medvirkning til dette. I innledende samtaler på åstedet nektet begge kvinnene straffskyld, men de har altså ikke latt seg avhøre etter dette.

Dette minner således om saken mot Zaniar Matapours som utførte terrorskytingen utenfor London pub tidligere i sommer.

Matapours  har heller ikke latt seg avhøre av politiet etter gjerningen. Hvis en siktet nekter å la seg avhøre, vil saken komme opp i retten basert på sakens øvrige bevis og vitneforklaringer.

Document har tidligere omtalt at de siktede kvinnene i Sian-saken ble løslatt fra varetekt, og nå befinner seg på frifot i påvente av videre saksgang:

Sian-saken: De to kvinnene løslates

Årets sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Lest denne? En utrolig aktuell bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Husk å støtte Document i sommer:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.