Det skjer ikke så ofte, men fredag er Document for en sjelden gang sitert av NTB. Les hva og hvordan de siterer oss. Originalen finner du annetsteds på vår side.

NTB kl 07:28: Elden: Tiltale for Sian-påkjørsel burde vært drapsforsøk

To kvinner er tiltalt for grov kroppsskade for å ha kjørt på bilen til Sian-lederen. Bistandsadvokat John Christian Elden mener tiltalen burde vært drapsforsøk.

– Vi har klaget til Riksadvokaten over at saken i liten grad er etterforsket opp mot drapsforsøk, men mener at når man i beruset tilstand kjører på en annen bil tre ganger, hvorav den siste er en torpedering i over 60 km/t, etter å ha truet med å bruke kniv, er dette et drapsforsøk, skriver Elden i en SMS til NTB.

– Retten må få avgjøre dette, skriver Elden, som er Sian-leder Lars Thorsens bistandsadvokat.

Det var Document.no som først omtalte saken.

Fem Sian-medlemmer ble lettere skadd da Thorsens bil ble påkjørt slik at den veltet på E6 i Oslo 2. juli i fjor. Påkjørselen skjedde etter en Sian-demonstrasjon på Mortensrud.

To kvinner er tiltalt for grov kroppsskade i forbindelse med saken. De to kvinnene har nektet straffskyld.

Vi overlater til leserne å kommentere NTBs versjon.

Vår versjon, skrevet av Øyvind Thuestad finner dere nedenfor.

Den ligger i skrivende stund bak tidslås. Det skyldes det enkle faktum at Document er et leserdrevet mediehus som ikke har statsstøtte. Vi er glade for alle som tegner abonnement! Leserne trenger oss, og vi trenger dere!

Les også:

– Sian-påkjørselen var både drapsforsøk og et angrep på demokratiet

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.