Vraket av Sians bil etter påkjørselen. Foto: Annika Byrde / NTB

Nå har politiet også siktet passasjeren i bilen som kjørte inn i Sians bil lørdag. Dermed er begge de to kvinnene i bilen siktet, og det innrømmes at påkjørselen skjedde med vilje.

NTB skriver to kvinner er nå siktet i denne saken.

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil der blant annet Sian-leder Lars Thorsen satt. En video av hendelsen viser at bilen kjører inn i Sian-bilen flere ganger etter at en koran ble brent i et veikryss. De to kvinnene var til stede der og fulgte etter Sian-bilen.

Kvinnene er siktet for grov kroppsskade.

– Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen, men det er for tidlig å si noe om på nåværende tidspunkt. Etterforskningen er i innledende fase, sier politiadvokat Aase Schartum-Hansen til VG.

Det var fem personer i Sian-bilen som havnet på taket. Fire av dem ble kjørt til legevakta og én ble kjørt til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd.

Angrep på ytringsfriheten

Advokat John Christian Elden, som er bistandsadvokat for de fem Sian-medlemmene, kaller det et angrep på ytringsfriheten.

– Mine klienter har det bra. De har kommet fra angrepet trygt og greit, men er forundret over at et slikt angrep på ytringsfriheten kan finne sted i Norge, samtidig som de er glad for at PST og politiet alltid beskytter dem, sier Elden til Dagbladet.

– Politiet ser på dette som en alvorlig hendelse og vurderer eventuelle tiltak når det gjelder sikkerheten til personene involvert i hendelsen, skrev Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

Avisa Oslo  (bak mur) har snakket med eieren av bilen som kjørte på Sian-lederen. Hun var selv i bilen under påkjørselen, og innrømmer at det var med vilje.

Men de siktede hevder at de kjørte på Sian i «selvforsvar», da de selv skal ha blitt sprayet på av Sian tidligere samme dag.

Ingen av de to kvinnene som er siktet for å ha kjørt på bilen med Sian-lederen på E6 fredag, erkjenner straffskyld.

Det opplyser politiadvokat Aase Schartum-Hansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er et åpent spørsmål om rettsvesenet vil dele en slik forståelse av hva begrepet selvforsvar innebærer.

(Saken er utvidet kl. 1550).

Les også: 

Bil med SIAN-aktivister presset ut av veien etter koranbrenning i Oslo

Sommer er tid for å lese gode bøker:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.