Politiet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud der Sians bil ble presset av veien. Foto: Annika Byrde / NTB

De to kvinnene som er siktet for å ha presset Sians bil av veien i Oslo, slipper varetektsfengsling og vil bli løslatt, ifølge politiet.

Politiet vil løslate kvinnene som er siktet for å ha kjørt på Sian-lederens bil, opplyser NTB.

Politiet vil ikke varetektsfengsle de to kvinnene som er siktet etter at Sian-leder Lars Thorsens bil ble påkjørt på E6. De håper å få avhørt kvinnene mandag.

– Planen er at de ikke skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnene sitter i 12-tiden mandag fremdeles i arresten, men Kveine opplyser at de to vil bli løslatt.

Kveine utdyper overfor Avisa Oslo at vilkårene for å varetektsfengsle kvinnene ikke blir oppfylt. For å varetektsfengsle, må det enten være risiko for bevisforspillelse, rømningsfare eller gjentakelsesfare.

– Det er helt riktig avgjørelse. Jeg har tatt det som selvfølge at min klient skal løslates i dag, sier Ole Petter Drevdal, forsvarer til den kvinnelige passasjeren til AO.

På søndag opplyste politiet at passasjeren i bilen var pågrepet. De har begge sittet i arrest inntil mandag ettermiddag, skriver AO.

Forsvarer til den kvinnelige passasjeren ønsker foreløpig ikke å kommentere hvordan hans klient vil forklare påkjørselen.

NRK skriver at de ikke har fått kontakt med sjåførens forsvarer Nils Christian Nordhus. Advokatkontoret sier til NRK at forsvareren ikke kommer til å svare på noen spørsmål fra pressen.

 

Sommer er tid for å lese gode bøker:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.