En 17 år gammel gutt er siktet for å ha overfalt og voldtatt to kvinner på Østlandet i august, men har ikke blitt varetektsfengslet på grunn av sin unge alder.

Etter det andre overfallet, begjærte politiet ham varetektsfengslet, men tingretten besluttet at 17-åringen skulle løslates, skriver VG.

Også lagmannsretten bestemte at han skulle løslates, til tross for sterk gjentakelsesfare.

– Jeg tør ikke gå noen steder etter hendelsen. Jeg er livredd for å møte ham igjen, sier den ene kvinnen som ble utsatt for den ene voldtekten.

Overfallsvoldtekten skjedde i nærheten av hjemmet hennes på Østlandet.

– Hun opplevde at hun måtte kjempe for sitt liv. Han tok kvelertak på henne, og det var kun tilfeldigheter som gjorde at hun kom unna, sier bistandsadvokaten.

Tenåringsgutten ble siktet for voldtekt, men politiet besluttet at han ikke skulle fremstilles for varetektsfengsling.

Fem dager senere skal 17-åringen ha begått et nytt seksuallovbrudd.

– Han erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene han er siktet for. Han har gitt politiet en forklaring, men den kan ikke jeg gå inn på. Han fastholder at han ikke har noe med disse forholdene å gjøre, sa forsvarer Ole-Kristian Ringnes i forrige uke.

Etter det andre overfallet, ville politiet ha tenåringsgutten varetektsfengslet.

Men både tingretten og lagmannsretten finner at selv om det «foreligger en sterk gjentakelsesfare», så skal ikke 17-åringen varetektsfengsles.

17-åringen, som fyller 18 år i neste måned, er dermed løslatt.

17-åringen har tidligere vedtatt et forelegg for seksuelt krenkende atferd etter en hendelse i januar i år.

Det opplyses ikke noe om etnisitet på 17-åringen.

Politiet har anket saken til Høyesterett.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.