NTB

Høyesterett forkastet anken om fengsling av en 17-åring som er siktet for å ha knivstukket en gutt ni ganger i brystet. Han holdes fengslet i to nye uker.

17-åringen har sittet varetektsfengslet i to uker etter at han ble siktet for grov kroppsskade etter hendelsen der han skal ha knivstukket en annen gutt ni ganger i brystet. Han skal i tillegg ha begått ni andre lovbrudd siden slutten av april, ifølge politiadvokaten.

I et fengslingsmøte i Drammen tingrett torsdag ble det besluttet at gutten holdes fengslet i ytterligere to uker, skriver Drammens Tidende.

Guttens forsvarer, Armin Khoshnewiszadeh, har vært kritisk til at 17-åringen sitter varetektsfengslet på ungdomsplass i voksenfengselet på Eidsberg. Sivilombudet kom for kort tid siden ut med en rapport der de anbefalte at ordningen med å plassere barn i dette fengslet skulle avsluttes.

Guttens forsvarere fikk i utgangspunktet medhold i tingretten om at han ikke skulle fengsles etter at politiet ba om varetektsfengsling i to uker. Avgjørelsen fra tingretten ble anket, og det ble besluttet i Borgarting lagmannsrett at gutten allikevel skulle varetektsfengsles.

Khoshnewiszadeh valgte derfor å anke fengslingen igjen, men vant altså ikke fram i Høyesterett.

– Det er skuffende at Høyesterett ikke tok muligheten de hadde til å se på det med at barn holdes i voksenfengsel, sier Khoshnewiszadeh til avisen.

Politiadvokaten i saken, Lise Kjexrud-Egge, sier at de ønsket å forlenge fengslingen grunnet gjentakelsesfaren. De straffbare forholdene er så alvorlige at det er viktig med varetektsfengsling sett mot hensyn til vern av samfunnet, sier hun.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.