Illustrasjonsfoto. Machete beslaglagt av politiet. Foto Politiet

Fire unge menn sitter fengslet etter et grovt ran mandag. Ifølge politiet i Oslo ble en 19 år gammel mann holdt fanget i flere timer og ranet for dyre klær.

Én av de pågrepne er fra før tiltalt for ran, å ha båret machete på offentlig sted, og hasj-salg.

– De har tatt ham med seg og holdt ham tilbake over en lengre periode. Vi snakker ikke om dager, men om timer fra dagtid til utover kvelden, sier politiadvokat Carol Sandbye i Oslo politidistrikt til NRK.

Tirsdag pågrep politiet fire menn rundt 18 år. De fire kjenner hverandre, ifølge politiet.

To av dem, en 17-åring og en 18-åring, ble i går varetektsfengslet for en uke i Oslo tingrett, siktet for grovt ran og frihetsberøvelse. De fengslede er kjenninger av politiet, ifølge Sandbye.

De to andre sitter fortsatt i arrest og blir vurdert fremstilt for varetektsfengsling eller løslatt.

Den fengslede 17-åringen var allerede tiltalt i en større sak som er berammet i juni. Han er tiltalt for to ran, hasjsalg, for å ha båret machete på offentlig sted, samt at han har brutt oppholdsforbud i sentrum ti ganger, ifølge NRK.

– Det er en sak der det er helt uaktuelt med fengselsstraff fordi han er under 18 år, sier 17-åringens forsvarer Tor Even Gjendem i Matrix Advokater.

18-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier forsvarer Alexander Greaker i advokatfirmaet Storrvik.

Politiet fikk ikke retten med på fengsling i to uker med fullstendig isolasjon, ifølge Greaker.

Hans klient begjærte seg løslatt, men tingretten falt ned på én uke med brev- og besøksforbud. Politiet har anket kjennelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂