En person er omkommet etter å ha blitt påkjørt i Kongens gate i Steinkjer natt til søndag. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB

En person i 20-årene er død etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Steinkjer natt til søndag. Politiet mistenker at det kan dreie seg om en villet handling.

En mann er død og ytterligere to personer er lettere skadd etter den dramatiske hendelsen i Steinkjer natt til søndag. .

Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer, og oppgis å være norsk statsborger. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring.

NTB melder om saken.

– Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke. Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Den omkomne skal ha blitt påkjørt på et fortau i Steinkjer sentrum.  Politiet fikk melding om hendelsen klokka 2.10.

Kjenning av politiet

Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring. Mannen skal ha stukket av, men ble pågrepet senere.

Etterforskningen fortsetter og politiet jobber med flere hypoteser. Det utelukkes ikke at det han dreie seg om en såkalt villet handling, det vil si at sjåføren har kjørt inn i folkemengden med hensikt.

– Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

Den siktede vil bli avhørt så fort han er i en tilstand der dette er mulig.

Ifølge VG har politidirektoratet har gått ut med en ordre om nasjonal bevæpning etter påkjørselen i Steinkjer. Pårørende er varslet.

Bestill i dag:

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.