Politiet skjerper siktelsen etter påkjørslene i Steinkjer natt til søndag til forsettlig drap og to drapsforsøk. Mannen ble opprinnelig siktet for uaktsomt drap.

Den ene personen politiet mener ble utsatt for drapsforsøk, fikk lettere skader, den andre personen kom fysisk uskadd fra hendelsen. Mannen er også siktet for å ha kjørt bil i beruset tilstand og for å kjøre uten gyldig førerkort.

– Etterforskningen de siste dagene gjør at vi nå mener å ha et mer presist bilde av hendelsesforløpet. Vitneforklaringer og videoovervåking har styrket mistanken om at det er snakk om en villet handling. På bakgrunn av dette har vi skjerpet siktelsen til å gjelde forsettlig drap, og drapsforsøk på to fornærmede, sier politiadvokat Line Dreier Ramberg i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

21 år gamle Sigve Bremset døde da han ble påkjørt av mannen i 30-årene i Steinkjer sentrum natt til søndag.

Undersøker om flere er fornærmet

Politiet skriver at de ikke utelukker at siktelsen kan bli ytterligere endret etter hvert som etterforskningen fører til ny informasjon. De jobber nå særlig med å kartlegge om det er flere fornærmede i saken.

Det gjenstår også flere vitneavhør, i tillegg til at politiet fortsetter gjennomgang av videobeslag og digitale spor.

Politiet skriver også at de fremdeles ønsker at personer som har videoopptak fra Steinkjer sentrum fra klokken 0.30 til 2.30 natt til 9. april, tar kontakt. Dette gjelder selv om opptaket ikke viser åstedet eller hendelsen.

Den siktede personen ble varetektsfengslet i to uker mandag denne uka på grunn av bevisforspillelsesfare. Politiet vil vurdere å begjære videre varetektsfengsling.

Sier han ikke gjorde det med vilje

Den siktedes forsvarer, advokat Anne Marstrander-Berg, sier til Dagbladet at hun er uenig i at siktelsen skjerpes.

– Jeg har så langt ikke fått sett alle dokumentene. Ut ifra det jeg er kjent med, framstår det likevel feil å skjerpe siktelsen. Men jeg antar at dette baserer seg på vitners beskrivelse og videoopptak. Klienten holder fast på at dette ikke var med vilje, sier Marstrander-Berg.

Les også:

Politidirektoratet innfører nasjonal bevæpning

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.