Nødetatene jobber på stedet etter at flere ble påkjørt i Steinkjer natt til søndag. Foto: Privat / NTB.

Mannen i 30-årene som natt til søndag drepte én person og skadet to andre under en påkjørsel i Steinkjer, er tidligere tiltalt for forsøk på togavsporing i Steinkjer i 2016, da han blant annet hadde lagt steiner på skinnene.

Kun tilfeldigheter avgjorde at det ikke skjedde en alvorlig ulykke, konkluderte Bane NOR den gangen, ifølge Trondheim24.

Den tiltalte, som i henhold til en rettslig utredning var lettere psykisk utviklingehemmet, ble frifunnet for forsøket på togavsporing fordi det var tvil om han forstod de mulige konskevensene av det han gjorde, men ble dømt for å ha skrevet at han ville drepe flere enn Anders Behring Breivik, opplyser, VG.

Hva som bakgrunnen for påkjørselen er foreløpig uavklart.

– Det er ingen grunn til at andre skal kjenne seg utrygge i Steinkjer eller andre plasser i landet, sier etterforskningsleder Kjetil Molland.

Mannen er dømt en rekke ganger for promillekjøring, vold, trusler og ulovlig våpenoppbevaring, skriver VG.

VG får opplyst at mannen på et tidspunkt skal ha blitt ble nevnt i et rutinemessig møte mellom PST og lokalt politi.

Den pågrepnes mentale helse kan nære tvil om graden av intensjon:

– Et sentralt spørsmål er om dette var en ulykke eller en villet handling. Siktelsen på uaktsomt drap er tatt på bakgrunn av de opplysningene vi har på nåværende tidspunkt, deriblant forklaringer fra vitner, sier politiadvokat Malin Borg på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

– Jeg anser ikke ham for å kunne utgjøre noen terrorfare, med min kjennskap til ham, sier mannens forsvarer, Anne Marstrander-Berg til VG.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.