Politi søker på en skogsbilvei ved Snartemo i Vest-Agder søndag. En person er erklært død og en annen er fraktet til sykehus etter en ulykke søndag morgen 2. juni 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB

En 23 år gammel mann er dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha kjørt på to kvinner på Snartemo i Agder i fjor sommer. En av kvinnene døde på stedet.

Lister tingrett mener det var 23-åringen som kjørte på franske Daisy Mai Tran og hennes venninne på en grusvei i Hægebostad natt til 2. juni i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

28 år gamle Tran døde av påkjørselen og en kvinne fra Litauen ble funnet hardt skadd. Tiltalte ble pågrepet fire måneder etter påkjørselen.

Stakk av

Mannen var tiltalt for uaktsomt drap, uaktsom forvoldelse av betydelig skade, kjøring i ruspåvirket tilstand og for å ha stukket fra stedet uten å tilkalle eller yte hjelp. Mannen har nektet straffskyld på samtlige punkter.

Han var også tiltalt for å ha stukket av fra politiet da han skulle pågripes i oktober 2019. Mannen har erkjent straffskyld på dette punktet.

23-åringen er i tillegg til fengsel fradømt førerretten for alltid. I praksis kan han søke om å få den tilbake etter en minstetid på fem år.

Husker lite

Under rettssaken i Lister tingrett forklarte tiltalte at han hadde vært på fest lørdag kveld og våknet opp hjemme søndag morgen. Tiltaltes bolig ligger over 20 kilometer fra ulykkesstedet. Han sa at han husker lite av kvelden i forveien og hadde ingen minner om å ha kjørt bil til Snartemo midt på natten.

Det var ingen vitner til ulykken, og kvinnen som overlevde, kunne heller ikke forklare hva som hadde skjedd. Men påtalemyndigheten mente at tiltaltes mobilaktivitet, spor fra trafikkpasseringer, bil og pulsklokke beviste at det var tiltalte som kjørte på den mørke grusveien.

Dommen i tingretten er noe mildere enn aktors påstand på tre år og tre måneder. Både påtalemyndigheten og tiltalte har to uker på seg til å vurdere en anke til lagmannsretten.

 
Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.